Šta je Partizanu donela pobeda nad Astanom?

Pobeda nad Astanom značila je Partizanu mnogo više od pukog prestiža i dostojanstvenog oproštaja od Evrope za ovu sezonu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 13.12.2019.

08:30

Šta je Partizanu donela pobeda nad Astanom?
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Osim što su zaradili dodatnih 570.000 evra, crno-beli su i povećali svoj UEFA koeficijent na 22,000 za narednu sezonu.

To će skoro izvesno omogućiti Partizanu da narednog leta bude nosilac u svim kvalifikacionim rundama ukoliko crno-beli budu igrali kvalifikacije za Ligu Evrope, uključujući i plej-of.

Osim toga, ukoliko se Partizan plasira u grupnu fazu LE, imaće mesto u najmanje trećem "šeširu" na žrebu, a ukoliko se poklope i rezultati ostalih ekipa, možda čak i u drugom što znači mnogo povoljniji žreb nego ove i prethodnih sezona.

Što se tiče nacionalnog koeficijenta, Partizan i Crvena zvezda nisu uspeli da dovedu Srbijudo 15. mesta i dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Štaviše, Srbija u sezoni 2021/2022 neće imati nijednog predstavnika u Ligi Evrope, već će se šampion boriti za LŠ, a preostala tri tima nastupiti u novoformiranom takmičenju Konferencijskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: