Može li Zvezda da zaustavi zahuktali Bajern?

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas dočekaće Bajern iz Minhena u petom, pretposlednjem, kolu grupne faze Lige šampiona.

Izvor: PT

Utorak, 26.11.2019.

08:00

Može li Zvezda da zaustavi zahuktali Bajern?
Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas dočekaće Bajern iz Minhena u petom, pretposlednjem, kolu grupne faze Lige šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića posle četiri odigrana meča imaju tri boda i nalaze se na trećem mestu grupe B.

Pred šampionom Srbije je još jedna velika utakmica i to sa dobro poznatim rivalom – ekipom Bajerna. Dva kluba imaju bogatu prošlost, koja je obeležena čuvenim duelom u polufinalu Kupa šampiona.

Osamnaest godina kasnije slika je potpuno drugačija, minhenski klub je veliki favorit, nalazi se u vrhu evropskog fudbala godinama i sve osim dobrog rezultat u Beogradu, odnosnu pobede, bilo bi iznenađenje.

Bajern igra preporođeno od kada je klupu napustio hrvatski trener Niko Kovač i s velikim samopouzdanjem dolaze na stadion "Rajko Mitić". Na prethodna tri duela imaju isto toliko pobeda, a gol razliku 10:0.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Jedna od tih pobeda došla je protiv najvećeg rivala u Bundesligi, Borusije Dortmunda, a krajni rezultat od 4:0 dosta govori o raspoloženju u ekipi.

Minhenski klub je u prvom susretu sa crveno-belima slavio 3:0, a trener Zvezde Vladan Milojević kaže da će ekipe pokušati da odigra bolju utakmicu od te.

"Ovo nije pozorište, gde igrate predstavu sami. U Ligi šampiona igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli. S druge strane, to su sve velike ekipe. Morate da odgovorite na neke elemente na koje mi objektivno ne možemo da odgovorimo u ovom trenutku. Sutra ćemo probati da se suprotstavimo i odigramo mnogo bolje nego u Minhenu
".

Kada je reč o Milojeviću glavno pitanje se postavlja u vezi postave, koji jedanaest će izvesti od starta meča?

Dosta toga je poznato i trener crveno-belih nema mnogo prostora za manevar. Zadnja linija biće nepromenjena – Borjan će biti među stativama, Rodić će igrati levo, Gobeljić desno, a štoperi će biti Degenek i Milunović.
Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images
Kada je reč o sredini terena, Milojević će najverovatnije napraviti izmenu u odnosu na duel u Minhenu. Na Alijanc areni od starta meča našli su se Jovančić i Kanjas, a ovoga puta očekuje se da njih dvojica budu na klupi.

U poslednje vreme Miloš Vulić i Njegoš Petrović igraju mnogo bolje i potpuno je realno da se od prvog minuta nađu na terenu. I ofanzivni red biće nešto drugačiji.

Mateo Garsija nije sto odsto spreman, zbog toga ga nećemo videti na terenu, što znači da će Radživ van la Para igrati levo, a Aleksa Vukanović desno.

U sredini će biti kapiten i fudbaler od kojeg sve zavisi u igri Zvezde, Marko Marin, dok će u napadu najverovatnije igrati Ričmond Boaći. Reprezentativac Gane u boljem je ritmu od Tomanea, a kako je Pavkov povređen, popularni "Boćko" bi trebalo od starta da se nađe u špicu.

Sa druge strane, očekuje se kombinovana postava Bajerna, što je najavio i trener Hansi Flik.

"Držim otvorene sve mogućnosti. Da, nekim igračima je potreban predah, nekima da ostanu u ritmu. Zbog toga moramo da budemo pažljivi".
Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images
Za sada je poznato da David Alaba, Lukas Ernandez i Nikas Zile neće igrati, a kako će Flik odmarati još nije poznato.

Nemački mediji pišu da većih rotacija neće biti. Filipe Kutinjo i Korentan Toliso igrali su od prvog minuta za vikend i očekuje se da na ovom susretu budu na klupi. U prvih jedanaest uskočiće Leon Gorecka, a možda i Ivan Perišić.

U odbrani na golu će standardno biti Nojer, desno Pavar, u sredini Martines i Boateng, dok će umesto Alabe na poziciji levog beka igrati Alfonso Dejvis.

Vulić i Petrović vodiće veliku borbu na sredini terena protiv Džošue Kimiha i Leona Gorecke, dok će Milunoviću verovatno pripasti zadatak da čuva Roberta Levandovskog.

Bajern je veliki favorit, kao i što je svaki fudbalski klub iz vrha evropskog fudbala, međutim na stadionu "Rajko Mitić" razni su znali da se okliznu i zbog toga vlada optimizam kod navijača Zvezde.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Crveno-beli su prethodne godine u Ligi šampiona imali veliku podršku navijača, tako je bilo i ove do plasmana u grupnu faza. Napunila je Zvezda stadion protiv Olimpijakosa i Totenhema, bilo je više od 40 hiljada ljudi, međutim brojni navijači su iz revolta odbili da kupe kartu s obzirom na visoke cene.

Sada se očekuje slična poseta, ali činjenica je da je euforija dosta manja u odnosu na prethodnu godinu kada je se na svakom koraku tražila karta više za utakmice u Ligi šampiona.

Nema sumnje da će navijači i ovoga puta biti dvanaesti igrač Crvene zvezde, samo biće zanimljivo videti koliko će ljudi doći na najveći srpski stadion.

Utakmica između Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena igra se u utorak od 21h Petar Tadić (Šraf)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: