Kvalifikacije za Evrobasket 2021: Srbija sa Finskom i Gruzijom, Crna Gora s Kosovom

Košarkaši Srbije saznali su imena rivala u kvalifikacijama za Evrobasket 2021.

Izvor: AK

Ponedeljak, 22.07.2019.

12:45

Kvalifikacije za Evrobasket 2021: Srbija sa Finskom i Gruzijom, Crna Gora s Kosovom
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Orlovi" će igrati u Grupi E protiv Finske, Gruzije i pobednika pretkvalifikacione grupe u kojoj su Švajcarska, Portugal i Island.

S obzirom da je Gruzija jedan od domaćina EP, pa samim tim već ima izboren nastup, iz ove grupe će na Evrobasket proći dve najbolje ekipe.

Kvalifikacije će igrati i domaćini Evrobasketa (Češka, Gruzija, Nemačka i Italija), ali van konkurencije, pa će iz grupa, u kojima će oni biti smešteni, plasman na EP izboriti po dva najbolja tima.

Igraće se po "round robin" sistemu, odnosno svaka ekipa sa svakom, i to kod kuće i na strani, a iz grupa u kojima nema domaćina, dalje će proći po tri najbolja tima.

Kvalifikacije za Eurobasket 2021. igraće se kroz tri FIBA "prozora", i to u terminima 17-25. februar 2020, 23. novembar – 1. decembar 2020. i 15-23. februar 2021, i svaka reprezentacija igraće u svakom prozoru po dva meča.

Naredni Eurobasket biće organizovan u četiri zemlje – Gruzija, Češka, Italija i Nemačka, u kojoj će biti održana završnica, u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: