Nesuđeni reprezentativac Srbije MVP U20 Evrobasketa VIDEO

Mladi košarkaš Makabija Deni Avdija proglašen je za najkorisnijeg igrača U20 Evropskog prvenstva.

Izvor: AK

Ponedeljak, 22.07.2019.

09:20

Nesuđeni reprezentativac Srbije MVP U20 Evrobasketa VIDEO
Foto: fiba.basketball

Deni, sin legende Crvene zvezde i jugoslovenske košarke Zufera, prosečno je beležio 18,4 poena uz 8,3 skokova, 5,3 asistencija, 2,4 blokada i 2,1 ukradenih lopti po meču.

Avdija je predvodio Izrael do odbrane titule prvaka "Starog kontinenta" sa 23 poena, 7 asistencija, 5 skokova i 3 blokade u finalu protiv Španije.

Deni je rođen u Izraelu, gde je njegov otac igrao osam godina nakon odlaska iz Crvene zvezde u kojoj je proveo 11 godina i bio kapiten tima.

Njegov otac Zufer je etnički Goranac sa Kosova, rođen je u Prištini, a bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je 1982. godine osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji.

Mlađi Avdija ima 18 godina, od početka karijere je član Makabija sa kojim ima dve titule šampiona Izraela i jedan Kup, a ovo mu je drugo evropsko zlato sa U20 reprezentacijom.

Bio je u planovima Košarkaškog saveza Srbije i selektora Aleksandra Đorđevića, ali je morao da izabere reprezentaciju Izraela kako ne bi išao tri godine u vojsku i tako ugrozio profesionalnu karijeru.

U međuvremenu, U20 selekcija Srbije, tim koji je sa klupe predvodio Oliver Popović, postala je prva u istoriji naše košarke koja je ispala u B diviziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: