Kavaj Lenard podneo tužbu protiv Najkija

Košarkaš Toronto Reptorsa Kavaj Lenard u ponedeljak je podneo tužbu protiv kompanije Najki zbog krađe logoa.

Izvor: SN

Utorak, 04.06.2019.

18:22

Kavaj Lenard podneo tužbu protiv Najkija
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Tužba je podneta tokom putovanja na utakmicu NBA finala u Ouklend i to pred početak utakmice broj tri u Orakl Areni koja je na programu u noći između srede i četvrtka. Tužba je podneta u Kaliforniji, pošto je Lenard iz San Dijega.

Podsetimo, Lenard je bio Najkova atleta sve do 2018. godine, kada je odbio sponzorski ugovor "Džordan brenda" i trenutno predstavlja "Nju Balans". Lenard bi trebalo o čitavom slučaju krađe logoa da progovori na jednoj od narednih konferencija za medije.

Sporni logo je kako je navedeno u tužbi dizajnirao upravo Kavaj, a ranije ove godine je Najki već rekao Lenardu da prestane da koristi taj logo, koji on planira da koristi na odeći, obući i ostalim proizvodima koji se mogu naći u sportskim radnjama ili na dobrotvornim događajima.

Kavaj tvrdi da logo predstavlja njegove velike šake, pošto je zbog toga dobio i nadimak – Šapa. Levi deo logoa predstavlja jedan deo šake i on znači slovo "K", dok je drugi deo u obliku slova "L" i broja "2". Njegovi inicijali i broj na dresu.

U tužbi je takođe navedeno da je logo redefinisan krajem 2011. ili početkom 2012. godine i da ga Najki od tada koristi na svojim proizvodima, a Lenard želi da sud odredi ko je autor logoa i da li je kompanija Najki načinila neki vid prevare koristeći ga kao svoj.

Kavaj Lenard nastupa u svom trećem NBA finalu u karijeri, za sada ima jedan poraz i jednu titulu, kada je proglašen i najboljim igračem finalne serije u dresu San Antonio Saprsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: