Turkinje iznenadile Srbiju i nanele joj težak poraz u "Pioniru"

Odbojkašice Srbije doživele su ubedljiv poraz od Turske u poslednjem meču prvog vikenda Lige nacija.

Izvor: LN

Četvrtak, 23.05.2019.

21:45

Turkinje iznenadile Srbiju i nanele joj težak poraz u
Foto: FIVB

Aktuelne svetske šampionke poražene su u Beogradu rezultatom 3-0 u setovima (25:19, 25:23, 25:20).

Srpske odbojkašice su doživele prvi poraz u ovosezonskom izdanju Lige nacija, posle pobeda nad Holandijom (3-0) i Južnom Korejom (3-1).

Srbija u prvom setu nije bila na adekvatnom nivou, dok je u drugom pokazala značajno bolju igru. Ipak, set je pripao Turkinjama na razliku.

U trećem setu Turska je ponovo uspela da napravi osetnu razliku sredinom tog dela igre i da dođe do zaslužene, ubedljive pobede.

Srpkinje su na kraju osvojile ukupno 62, naspram 75 protivnica, u meču koji je trajao jedan i po sat.

Najbolja u Srbiji još jedanput bila je Tijana Bošković sa 15 osvojenih poena. Brankica Mihajlović je imala devet, a po pet Mina Popović i Stefana Veljković.

Kod pobednica istakla se 19-godišnja Ebrar Karakurt sa 20 poena. Pratile su je Hande Baladin sa 11, te Kubra Čaliskan i Meliha Ismailolu sa po osam.

Naredni vikend Lige nacija počinje 28. maja, a Srbija se u Italiji sastaje sa SAD, Dominikanskom Republikom i domaćinima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: