Sad je i zvanično – Olimpijakos izbačen u drugu ligu!

Košarkaški klub Olimpijakos izbačen je u drugu grčku ligu posle odluke da se ne pojave u plej-ofu.

Izvor: SN

Četvrtak, 23.05.2019.

13:45

Sad je i zvanično – Olimpijakos izbačen u drugu ligu!
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Čelnici košarkaške lige Grčke objavili su da je Olimpijakos iz Pireja izbačen iz elitnog domaćeg takmičenja, pošto su "održali obećanje" i nisu se pojavili na prvoj utakmici plej-ofa protiv Panatinaikosa.

Kako stoji u saopštenju, "Olimpijakos je prebačen u niži rang zbog odbijanja da učestvuje u doigravanjima i sankcionisani su eliminacijom iz ovogodišnjeg plej-ofa, tako da Olimpijakos ove sezone više neće igrati košarku. Rezultati Olimpijakosa su "izbrisani", tim je poslat na začelje i neće biti naknadnog ulaska u doigravanja umesto Olimpijakosa".

Pred početak plej-ofa, Olimpijakos je najavio da neće igrati u Kupu Grčke protiv Panaitnaikosa ukoliko arbitri budu Grčkog porekla. "Crveni" su takođe predali utakmicu u domaćem šampionatu zbog "neregularnog suđenja".

Naravno, priče o dolasku Olimpijakosa u ABA ligu su i dalje aktuelne i biće veoma interesantno da se vidi rasplet čitavog događaja, pošto je poznato da su čelnici ABA lige još ranije najavili, da se u ABA ligu može ući samo iz ABA 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: