Odlični Jokić vodio Denver do "meč lopte" protiv San Antonija

Košarkaši Denvera pobedili su na domaćem terenu San Antonio u petom meču prve runde plej-ofa Zapadne konferencije NBA - 108:90.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

04:25

Odlični Jokić vodio Denver do
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Posle duela u "Pepsi centru" Nagetsi u seriji vode sa 3:2, a naredna utakmica igra se u četvrtak uveče na terenu San Antonija.

Nagetsi predvođeni srpskim centrom Nikolom Jokićem su u meču broj četiri u Teksasu zabeležili prvi trijumf na parketu Sparsa još od 2012. godine, a Jokić je u tom susretu postigao 29 poena.

Ovog puta nije bio tako efikasan kada su u pitanju poeni, ali je odradio ogroman posao za ekipu, postigao je nekoliko bitnih poena kada je delovalo da bi gosti mogli da se vrate u igru, tako da ga je u četvrtoj četvrtini trener Majk Meloun odmarao. Možda je i subjektivno mišljenje da ekipa Denvera bez Jokića na terenu deluje nekako obezglavljeno, međutim, nema sumnje da rezultat zavisi ne samo od njegovih poena, već i od asistencija i akcija kojima razigrava ostatak ekipe.

Jokić je u ovom meču stao na 16 poena (5-11 iz igre, 2-4 za tri poena), 11 skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i jedoj blokadi, a najefikaniji u pobedničkom timu bio je Džamal Mari sa 23 poena. Vil Barton je upisao 17 poena, Geri Heris 15 poena, Pol Milsap 14...

U ekipi San Antonija po 17 poena postigli su Demar Derozan i Lamarkus Oldridž.

Sve detalje meča možete pogledati u našem LIVE BLOG-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: