Janko zaustavljen u drugom kolu Majamija

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira treće kolo Mastersa u Majamiju.

Izvor: Z.K.

Subota, 23.03.2019.

01:14

Janko zaustavljen u drugom kolu Majamija
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Srpski teniser koji je pre dva dana zabeležio prvu pobedu na ATP turu posle više od godinu i po dana, izgubio je od 25. tenisera sveta, Roberta Batiste Aguta sa 7:6 (3), 6:4.

Bez obzira na poraz, mora se reći da je Tipsarević pružio jak otpor daleko uigranijem Špancu, i to u oba seta, posebno u prvom koji je Bautista Agut dobio u taj-brejku.

Tipsarević, koji je trenutno 453. na ATP listi, igra pod zaštićenim renkingom u Majamiju, tako će biti i u naredim mesecima, ali ako ovako nastavi, veoma brzo bi mogao da se vrati u formu kojom je nekada stigao do osmog mesta na svetu.

U prvom setu, Tipsarević je dobro počeo, uspeo je posle 2:2 da načini prvi brejk u meču, ali je odmah u narednom gemu Bautista Agt uzvratio za 3:3.

Na 4:3 za Španca, Janko je u osmom gemu uspeo da spasi brejk loptu i izjednači na 4:4. Slično je bilo i u desetom gemu kada je Španac vodio sa 5:4. došao je do nove brejk, ujedno i set lopte, ali Tipsarević je izdržao i uspeo da izjednači na 5:5.

U naredna dva gema nije bilo brejka, pa je odluka u prvom setu pala u taj-brejku.

Taj deo je Tipsarević odigrao slabije, Bautista Agut je poveo sa 5:1, da bi srpski teniser smanjio na 5:3, ali potom, naredna dva poena je dobio Španac i time i početni set.
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images
Činilo se da će Španac brzo doći do pobede, naročito kada je napravio brejk odmah na startu drgog seta, potom poveo sa 2:0, ali Tipsarević je poznat po tome što se nikad ne predaje.

Vratio je brejk u četvrtom gemu, potom poveo sa 3:2, potom je vodio i sa 4:3, ali nije imao snage za preokret.

Bautista Agut je u devetom gemu uspeo da iskoristi treću brejk loptu, potom i da odservira za pobedu, treću u četiri duela sa Tipsarevićem.

Njega u narednom kolu očekuje susret sa boljim iz meča dvojice Italijana, Gvida Andreocija i Fabija Fonjinija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: