Skandal – skijaš uhvaćen tokom dopinga VIDEO

Senzacionalan video objavili su austrijski mediji kada je policija u doping raciji uhvatila Maksa Haukea, nordijskog skijaša tokom procesa transfuzije krvi.

Izvor: SN

Petak, 01.03.2019.

16:55

Skandal – skijaš uhvaćen tokom dopinga VIDEO
Photo by Clive Mason/Getty Images

Austrijski Olimpijac, Hauke, bio je među petoricom uhapšenih skijaša u sredu u Sefeldu tokom zabranjenog procesa transfuzije krvi pre početka trke.

Transfuzije krvi su zabranjene sportistima, zbog toga što im donose novu dozu kiseonika, pa njihova izdržljivost kao i ukupan učinak postaje značajno bolji.

Ovakav "sistem" je počeo da se praktikuje u biciklizmu krajem osamdesetih godina, a najpoznatija osoba koja je koristila ovu vrstu dopinga je Lens Amstrong.

Kako austrijska policija navodi, u centru skandala nalazi se četrdesetogodišnji sportski lekar, Mark Šmit, koji je u sredu uhapšen u Nemačkoj, gde ima svoju ordinaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: