Može li ovaj Ferari da skine Mercedes sa trona?

Ekipa Ferarija predstavila je novi bolid SF90 za novu sezonu sa ciljem da se okonča dugogodišnja dominacija Mercedesa i potera za titulom u šampionatu Formule1.

Izvor: PT

Petak, 15.02.2019.

17:28

Može li ovaj Ferari da skine Mercedes sa trona?
Photo by James Bearne/Getty Images

Direktor tima Matija Binoto i vozači Sebastijan Fetel i Šarl Leklerk su na bini u Maranelu predstavili novi bolid u znak obeležavanja 90. godišnjice italijanskog proizvođača. Na bini su im se i pridružili su predsednik Ferarija Džon Elkan i izvršni direktor Luis Kamiljeri.

"Bolid je utelovljuje najnoviju i najmoderniju tehnologiju, odražava nove propise za predstojeću sezonu i plod je zajedničkog velikog rada i talenata svih u Skuderiji", rekao je Kamiljeri.

Novi bolid je prepoznatljive crvene boje Ferarije, s tim što je ove godine "matiran", sa crnim mrljama i jedva bele.

"Već sam uzbuđen i jedva čekam da uđem u njega. Radujem se novoj sezonu. Mislim da je tim na pravom pravom putu i nadam se da možemo još mnogo da napredujemo", rekao je Fetel. On je prošle sezone pobedio na prve dve trke šampionata Formule 1, a čak triput je imao pol-poziciju na prve četiri trke. Situacija se ipak promenila za Ferari kako je sezona odmicala, pa je na kraju Luis Hamilton iz Mercedesa osvojio titulu.

Ferari nije osvojio titulu u poretku konstruktora od 2008. godine, a poslednji voazč kom je pošlo za rukom da trijumfuje u poretku vozača bio je Kimi Raikonen 2007.

"Prethodna sezona je bila naša najbolja u poslednjih 10 godina, ali ipak nije ispunila očekivanja. Vraćanje na tron nikada nije lako, ali verujem da istrajno i samouvereno možemo doći do ispunjenja naših ciljeva", rekao je Kamiljeri.

Nova sezona šampionata Formule 1 počeće 17. marta na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: