Lopetegi nije najgori, "nadmašio" ga je Kamačo

Sada već bivši trener Reala, Hulen Lopetegi, neće ostati upamćen ni po čemu dobrom u svom kratkom boravku na klupi madridskog kluba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2018.

23:05

Lopetegi nije najgori,
Photo by Quality Sport Images/Getty Images

Malo je nedostajalo da obori neke neslavne rekorde Reala, iako je klub sa stadiona "Santjago Bernabeu" vodio samo na 14 utakmica u svim takmičenjima.

Slab je učinak za trenera Reala kada pobedi na svega šest od 14 utakmica, a posebno kada doživi debakl poput onog u nedelju kada je u "el klasiku" Lopetegijev tim potučen do nogu od Barselone sa 5:1.

Šest poraza uz dva remija i šest pobeda uz gol razliku 21:20, to je Lopetegijev učinak u Realu. Da ne govorimo o devetom mestu, koje je plod užasnog starta sezone za trostruke uzastopne osvajače Lige šampiona.

Tih 14 primljenih golova u deset rundi su ustvari najlošiji "učinak" kluba u poslednjih 10 godina i to je, pored neefikasne navale, jedan od razloga što je Lopetegi morao da spakuje kofere.

Međutim, Lopetegiju za utehu, ima i neko ko je znatno kraće imao prilike da sedi na užarenoj klupi Reala. Reč je o nekadašnjem desnom beku Reala i reprezentacije Španije, Hozeu Antoniju Kamaču. On je u septembru 2004. godine na svega šest mečeva vodio Madriđane što je od 1929. godine najkraći boravak na klupi Reala.

Međutim, Kamačo je za razliku od Lopetegija u tih šest utakmica imao četiri startne pobede, nad Vislom iz Krakova u dva meča, potom nad Majorkom i Numansijom, da bi mu presudila dva uzastopna poraza u svega četiri dana, od Bajera iz Leverkuzena (3:0), te Espanjola (1:0).

Čini se da je Florentino Perez sada sa Lopetegijem, imao više strpljenja nego tada, kada je takođe bio prvi čovek kluba, ali nije vredelo i predsednik Reala je smatrao da je kraj oktobra bio pravi čas da se zahvali na saradnji bivšem selektoru Španije i potraži drugo rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: