Fantastični Zagorac podigao Partizan, Zenit "pao" u grotlu "Pionira"!

Košarkaši Partizana pobedili su Zenit u drugom kolu grupe C Evrokupa sa 89:82.

Izvor: MLJ

Utorak, 09.10.2018.

20:00

Fantastični Zagorac podigao Partizan, Zenit
StarSport

Apsolutni junak pobede Partizana bio je Rade Zagorac koji je u trećoj četvrtini praktično sam uzdigao svoju ekipu i preokrenuo tok meča. Presudne poene za Partizan je ipak u samom finišu pogodio Bandža Si trojkom za 81:78.

Takođe, ne treba zanemariti ni defanzivne role Sija i Alekseja Nikolića, ali je Zagorac uz Džoka Lendejla u trećoj deonici ukradenim loptama i trojkama doneo poenterski povratak.

Ovo je posle poraza od Trenta prva pobeda Partizana ove sezone u Evrokupu. Zagorac je meč završio sa 16 poena, pet skokova, šest asistencija i čak pet ukradenih lopti.

Lendejl je takođe imao 16 poena, a Gagić, Si i Marinković su imali po 12 poena. Na drugoj strani, apsolutno je dominirao Džarod Jutof koji je imao 25 poena (trojke 5/5) i deset skokova. Džejlen Rejnolds je bio dobar sa 16 poena i Fil Skrab sa 14.

Rezultat se kretao u "talasima" i smenjivale su se serije jedne i druge ekipe gde je Zenit bio čvršći na skoku kada treba i bolji u probijanju spoljnih linija Partizana tokom prvog poluvremena.

Partizan je ostavljao prostora na bekovskim i krilnim pozicijama pa su Jutof i Skrab pogađali trojke i bilo je jasno da je tim iz Sankt Peterburga u tim trenucima bolji.

Zenit je od početka meča preuzeo kontrolu u svoje ruke. Izuzev početnog vođstva crno-belih posle poena Vanje Marinkovića, gosti prave seriju deset uzastopnih poena za 10:2.
Starsportphoto
Partizan je grešio u napadu, olako prepuštao loptu, nekoliko napada je sam probao da iskreira Marinković prodorima, nije prolazilo i delovalo je da će Rusi samo povećati prednost.

Usledili su odgovori Lendejla i Pejdža, Zagorac je ukrao loptu i otišao do obruča, a Partian je odbranom ekspresno uhvatio priključak do polovine prve četvrtine na 10:8.

Truškim i Skrab su nastavili da pogađaju trojke, ali je Đorđe Gagić uneo potrebnu energiju svojoj ekipi. U jednom napadu je otvorio "livadu" za Nikolića u drugom asistirao Marinkoviću i Partizan je prvu deonicu završio sa poenom zaostatka.

U drugoj četvrtini Marinković trojkom vraća prednost Partizanu prvi put od početnih 2:0 (26:24), ali je usledila furiozna serija Zenita 12:0 i prva dvocifrena prednost 36:26.
StarSport
Partizan je posle toga uspeo da spusti razliku, ali je Zenit na poluvreme otišao sa plus 7, 46:39. Ono što je crno-belima falilo u prvom poluvremenu, došlo je sa tri ukradene lopte Radeta Zagorca.

Tri kontre Partizana, dve trojke Džoka Lendejla i Zenit je posle četiri minuta treće četvrtine bio u malom "nokdaunu", a Partizan u prednosti 52:51.

Zagorac je u tim trenucima bio nezaustavljiv, podigao je odbranu svoje ekipe, odatle je krenuo i napad i Partizan je poveo sa 63:55.

Usponi i padovi su se nastavili, Zenit je za samo dva napada trojkom Skraba i prodorom Mekela brzo spustio na 63:60.

Partizan je u poslednju četvrtinu mogao da uđe s prednošću 65:63 da Skrab nije uhvatio ofanzivni skok posle promašenog slobodnog bacanja svog saigrača.

Fauliran je, bio je precizan oba puta i pred poslednjih deset minuta je na semaforu stajalo 65:65.

Partizan je držao egal sve do 37. minuta kada se Si našao u ćošku i pogodio ključnu trojku. Skrab je Mekel su potom promašili spolja, Lendejl je potom iz okreta pogodio horog, Gagić se dobro zagradio pod košem za Partizanovih 85:78 i na nešto manje od dva minuta do kraja meč je praktično bio gotov.

Crno-bele sada ide u goste Valensiji za osam dana.

IV četvrtina

StarSport
40' - Nikolić precizan sa penala, Pejdž za dva, Partizan pobeđuje 89:82!

39' -
Lendejl sa zvukom sirene, +5 za Partizan! Gagić se gradi pod košem i spušta loptu u obruč, 85:78.
38' -
Dve promašene trojke Skraba i Mekela, Si u kontri u međuvremenu nije imao ni pogodak ni faul.

37' - Pejdž u mismeču ne pogađa u prodoru, ne dobija ni faul. Trojka Sija! 81:78 za Partizan!

36' - Rejnolds pogađa opet iz teške pozicije, uz faul Marinkovića, 2+1 za Zenit i 78:75. Trojka Nikolića! 78:78.

35' - Rejnolds asistira Jutofu koji pod košem lako zakucava, zaboravljen potpuno igrač koji je ubacio 27 poena i uhvatio deset skokova do sada - nerešeno je 75:75.

34' - Jutof nastavlja da "sipa" trojke!
Zenit opet vodi 73:72. Si šutira trojku, faulira ga Mekel, a 75:73 za Partizan.

33' - Trojka Pejdža! Imao je 1/7 iz igre Pejdž pre ovog šuta, ali kada treba pogađa, 72:70 za Partizan.

32' - Pejdž probija uz čeonu liniju i pogađa. Voronov uzvraća prodorom kroz sredinu 70:69 za Zenit.

31' - Trojka Jutofa, Zenit vraća prednost 68:65, Lendejl dodaje do Sija koji snažno zakucava 68:67 za Zenit.

III četvrtina

30' - Zenit sa penala nastavlja seriju 7:0 i vraća potpuni priključak – 63:62 za Partizan. Loš napad Partizana, Gagić posle ofaznivnog skoka fauliran, prekinuta serija Zenita - 65:62. Gagić u narednom napadu pravi ličnu grešku na Skrabu, Zenit posle ofanzivnog skoka dobija novi faul, a Jutof dva penala za izjednačenje 65:65.

29' - Kakva greška Aranitovića! Celu utakmicu igra loše, sada nije uspeo da izvede loptu na vreme i Zenit iznuđuje faul i ima slobodna bacanja.

28' - Skrab dobar u šutu za tri, 63:58. Mekel lako prolazi do koša i polaže uz faul Gagića, Zenit se približio na 63:60.

27' -
Nikolić ide na koš, pogađa i Partizan povećava prednost 63:55.

26' - Zagoraaaaaaac! Dve trojke Partizanovog krila za delirijum navijača u "Pioniru"! 61:55 za Partizan!

25' - Treća ukradena lopta Zagorca, ide do koša, Partizan vodi 52:51!
Voronov prekida nalet Partizana sa poludistance, 53:52. Zagorac opet u prodoru, dobija faul i pogađa jedno od dva bacanja, 53:53. Promašaj Simonovića, Aranitović gubi loptu i Valijev vraća prednost.

24' - Odlična odbrana Zagorca, Si trči kontru i dobija faul – 51:49 za Zenit. Opet krade loptu Zagorac!

23' -
Lepo ubacivanje Zagorca, Pejdž ga pronalazi i Zagorac iz teške pozicije pogađa blizu obruča 51:44 za Zenit. Nova trojka Lendejla! 51:47!

22' - Trojka Lendejla, Jutof odmah vraća trojku iz ćoška i Partizan opet zaostaje devet poena 51:42.

21' - Mekel lepo baca flouter, Zagorac promašuje trojku i Zenit vodi 48:39.

II četvrtina

StarSport
20' - Rejnolds pogađa iz neverovatnih pozicija! I Mekel ide na prodor, brzo prosuta četiri poena posle nesportske lične Zenita, na poluvremenu 46:39 za Zenit.

19' - Aranitović je izgubio loptu, a ceo koš promašio Simonović koji ne može ništa da pogodi spolja. Lendejl u prodoru lepo poentira za 42:35. Nesportska lična i za Zenit, Panin. Zagorac precizan 42:37. Faul i za Nikolića, Partizan na -3, 42:39.

18' - Nesportska lična za Markusa Pejdža. U prodoru je posrnuo Gegić, bacio loptu u ruke Skraba i Pejdž je presekao kontru. Skrab je to kaznio sa penala 42:33.

17' - Lendejl sa zvukom sirene, Pejdž u tranziciji spušta loptu u obruč i Partizan prilazi na 38:33. Simonović u prodoru sa krila, 40:33.

16' -
Jutof posle ofanzivnog skoka ne greši, 38:29 za Zenit. Partizan ima problema sa ofanzivnim skokovima u bitnim trenucima.

15' - Zagorac promašuje trojku, a Gegić iz drugog plana doleće i hvata ofanzivni skok. Dobija faul koristi jedno slobodno bacanje 36:29.

14' - Novi koš Zenita, pogađa Gal Mekel i povećava seriju na 12:0. Seriju prekida Gagić 36:28, ali je Zenit imao prvu dvocifrenu prednost.

13' - Jutof pogađa trojku i dvojku, Rejnolds fejd avej i Zenit serijom 10:0 vraća prednost 34:26.

12' -
Trojka Marinkovića! Prvo vođstvo Partizana još od samog početka utakmice i 2:0. Rejnolds pod košem vrlo brzo vraća egal 26:26.

11' - Po pogodak obe ekipe, Gagić nastavlja da igra dobro i pogađa, Partizan se drži na 24:23.

I četvrtina

StarSport
10' - Valijev fauliran posle ofanzivnog skoka, ovakve stvari ne trebaju Partizanu. Sreća po crno-bele što je Valijev promašio oba penala. Gagić otvara prostor Nikoliću, a onda u narednom napadu dodaje Marinkoviću i Partizan sa 4:0 stiže do zaostatka od jednog poena na kraju četvrtine 22:21 za Zenit.

9' - Voronov igra nogom posle odlične odbrane Partizana u reketu, pa onda pravi faul na Marinkoviću koji vraća Partizanu priključak jednim bacanjem 20:17.

8' -
Gagić dobar protiv Desjatnikova, Bandža Si silovito kreće na obruč, ali ga u skoku faulira Desjatnikov a Si pogađa bacanja 20:16 za Zenit.

7' - Pecarski precizan posle ofanzivnog skoka, Skrab nastavlja da rešeta 20:12.

6' -
Trojka Truškina. "Promaja" na Partizanovim krilnim pozicijama. Simonović je promašio, ali Truškin nije pa Zenit vodi 17:10.

5' -
Dva koša Rejnoldsa koji prvo uz mnogo sreće pogađa od table, a onda zakucava. Lendejl menja stranu sa poludistance, ali ne promašuje pa Zenit vodi 14:10.

4' - Lendejl pogađa sa poludistance, a Pejdž kreira za Marinkovića koji prolazi uz čeonu liniju. Zagorac krade loptu i Partizan se začas vraća! Zenit vodi 10:8.

3' -
Greške Partizana u napadu, Zenit borbeniji u skoku na oba obruča. Marinković pokušava solo-prodorima da kreira, ali to ne prolazi. Rejnolds poentira pod košem uz faul i Čanak traži tajm-aut na 10:2.

2' - Trojka Skraba, Mekel povećava u prodoru, 7:2.

1' -
Simonović u borbi za loptu završava u reklamama pored terena već u prvom napadu na utakmici. Partizan prve poene ubacuje sa linije za slobodna bacanja,Vanja Marinković za 2:0. Lep poluhorog Truškina 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

332 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: