Srbi u Evropi: Simon se raspucao, 'srpski' Bajern u problemu

Tek što je počeo plej-of nemačke Bundeslige, počeli su i problemi za Radonjićev Bajern iz Minhena u kom igraju Stefan Jović, Vladimir Lučić i Milan Mačvan.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

16:12

Srbi u Evropi: Simon se raspucao, 'srpski' Bajern u problemu
StarSport

Bavarci u četvrtfinalu gube 2-1 od Frankfurta, pa Frankfurt sada ima priliku da na svom terenu prođe dalje, a Dejana Radonjića ostavi u rebusu kako je iz ruku skliznula sezona predodređena za uspeh.

Crnogorski stručnjak će morati da se pozabavi i igrama srpskih igrača kada bude analizirao učinak svoje ekipe.

Stefan Jović koji je u proteklom periodu igrao na zavidnom nivou protiv Frankfurta nije blistao, dok je Vladimir Lučić doživeo novi peh.
StarSport
Jović je posle dobre partije i 16 poena protiv Frankfurta u seriji ubacio tek devet u drugom meču i samo dve asistencije u trećem.

Iako je u drugom imao devet skokova, u oba naredna meča su izostale asistencije po kojima je inače prepoznatljiv pa je i Bajern poražen.

Lučić je u drugom meču imao osam poena. Posle 21 u prvom meču, ne tako sjajno. Da stvari budu još gore, u trećoj utakmici nije ni igrao zbog povrede ramena pa je Bajern sada u velikom problemu, a Lučić još većem jer povrede nikako da ga zaobiđu.

Bajern je izgubio u drugom meču 75:69, a u trećem 86:83.

Brose Basket je nešto bolji. Posle „štucave“ sezone, Bamberg je u plej-ofu siguran i dve utakmice protiv Telekom Bona je dobio 90:82 i 75:70.

Ono što nije tako dobro u ovoj seriji je učešće Luke Mitrovića koji je u drugom meču serije dobio samo sedam minuta na terenu i za to vreme je upisao dva poena.
StarSport
Dejan Musli koji igra sa Mitrovićem je pobedi 75:70 doprineo sa tri poena i tri skoka i već duže vremena pokušava da nađe formu koja ga je krasila po dolasku u Bamberg, zimus.

Penova Alba je posle tesnog poraza u drugom meču plej-ofa 105:100 u trećem pregazila Oldenburg 96:79, a srpski plej je u oba meča imao 13 koševa.

Marko Simonović se konačno raspucao u VTB ligi i njegov Zenit je pobedio Minsk sa 83:76. Simonovića su jedno vreme mučili procenti, ali je sad prebacio 50 odsto u šutu za tri poena i Minsku ubacio četiri trojke iz sedam pokušaja i ukupno 23 poena.

Plej-of je počeo i u Italiji. Aleksa Avramović je konstantno iznad 10 poena i iako je njegov Vareze poražen od Breše 68:61 on je dobro odigrao sa 16 poena.

Žalgiris se priprema za Fajnal for Evrolige u Beogradu, ali ništa ne prepušta slučaju u Litvaniji, pa je sa 25 razlike razbio Nevežis u četvrtfinalu plej-ofa.

Vasilije Micić koga ćemo gledati i na F4 je bio blizu dabl-dabla sa devet poena i deset asistencija za 19 minuta koliko je na terenu dobio od Šarunasa Jasikevičusa.
StarSport
Od igrača koji Superligu privode kraju, najefikasniji su u minuloj nedelji bili Ognjen Dobrić i Vanja Marinković.

Dobrić je u pobedi Crvene zvezde nad Zlatiborom ubacio 18 poena, a Vanja Marinković u trijumfu nad Vršcem 16.

U Superligi dobro igra i Boriša Simanić koji je Dinamiku ubacio 15 koševa, a polako nivo svoje igre podiže i momak koji je prošle godine debitovao u dresu Srbije Ilija Đoković.

On je za Borac u pobedi nad Megom ubacio 11 poena uz tri asistencije za 33 minuta na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: