NBA plej-of: Ubedljiv start Voriorsa, brejk Pelikansa

Aktuelni šampion Golden Stejt Voriors ubedljivo je slavio protiv San Antonija u prvoj utakmici plej-of NBA – 113:92.

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2018.

08:22

NBA plej-of: Ubedljiv start Voriorsa, brejk Pelikansa
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

Voriorsi su od samog starta postavili tempo i držali kontrolu tokom celog meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 27 poena, dok je Kevin Durent upisao 24 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Kod San Antonija se istakao Rudi Gej sa 15 poena.

U zanimljivom meču Toronto je pred svojim navijačima bio bolji od Vašingtona sa 114:106.

Domaćini su bolje započeli meč, ali su Vizardsi sredinom druge deonice preokrenuli. Vizardsi su imali prednost na poluvremenu 59:55, ali su Reptorsi preuzeli kontrolu i u poslednjem kvartalu stekli dvocifrenu prednost.

Serž Ibaka je predvosio Toronto sa 23 poena, dok je u poraženom sastavu žon Vol je bio najefikasniji sa 23 poena i imao je 15 asistencija i četiri ukradene lopte. U prvoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije Nju Orleans Pelikansi su savladali Portland sa 97:95.

Pelikansi su u gostima bolje započeli meč i imali prednost od 19 poena, ali su domaćini u završnici poslednje deonice istopili prednost rivala i imali poena zaostatka.

Međutim, nisu uspeli da realzuju napade za preokret i Pelikansi su ovom pobedom omoguućili prednost domaćeg terena.

U četvtfinalnoj seriji Istoka Filadlfija je slavila protiv Majamija sa 130:103.

Majami je imao prednost posle prve četvrtine, ali je tim iz Filadelfije preuzeo kontrolu i u trećem kvartalu rešio pitanje pobednika.

Džej Džej redik bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, a pratili su ga Marko Belineli sa 25 i Dario Šarić sa 20.

Kod Majamija Keli Olinik postigao je 26 poena, a Goran Dragić zabeležio je 15 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: