Lebronov tim odbranom slomio Karijev, Džejms MVP

Tim Lebrona Džejmsa savladao je ti Stefa Karija 148:145 u prvom izdanju nove ere Ol-star NBA meča.

Izvor: AK

Ponedeljak, 19.02.2018.

08:11

Lebronov tim odbranom slomio Karijev, Džejms MVP

Džejmsova ekipa je preokrenula 13 poena zaostatka u poslednjih sedam minuta susreta za Ol-star skoro pa nikad viđenim oružjem – odbranom.

Junak meča bio je upravo Džejms kojem su nedostajale dve asistencije za tripl-dabl, ali je u samoj završnici izjednačio trojkom an 144:144, a onda položio na dodavanje Kajrija Irvinga za 146:145.

Usledio je promašaj Džejmsa Hardena za tri poena, da bi 11 sekundi pre kraja tačku na pobedu Džejmsovog tima stavio Rasel Vestbrul, na dodavanje Lebrona. Gledaoci u Stejpls centru u Los Anđelesu mogli su od početka meča da uživaju u šuterskom nadmetanju, ali i defanzivnim okršajima igrača dva tima, pa je tako Vestbruk sprečio zakucavanje Janisa Adetokumba, dok je Rasa "zalepio" Džoel Embid.

Sjajan tandem u odbrani su bili Kajri Irving i Pol Džordž, koji su nekoliko puta ukrali loptu protivnicima, a posebno su se istakli krajem prvog poluvremena kada su uhvatili u "zamku" Džejmsa Hardena.

"Želeli smo da promenimo pričo o Ol-staru koji je postao šala. Želeli smo da pokažemo pravu košarku", rekao je Kevin Durent.
Foto: Getty images
Džejms je meč završio sa 29 poena (12/17 iz igre), deset skokova i osam asistencija, a pratili su ga Kevin Durent sa 19, Pol Džordž sa 16, Andre Dramond sa 14, Kajri Irving sa 13 (9as, 7sk), Entoni Dejvis sa 12, te Kemba Voker i Rasel Vestbruk (8sk, 8as) sa po 11 poena.

Najefikasniji u Karijevom timu bili su Demar Derozan i Demijen Lilard sa po 21 poenom, 19 je ubacio Džoel Embid uz osam skokova, dabl-dabl sa 17 poena i deset skokova je imao Karl-Entoni Tauns, 16 je dodao Janis Adetokumbo, 15 Klej Tompson, a 12 Džejms Harden uz osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

Kari je utakmicu završio sa tek 11 poena (3/13 za tri), šest skokova i pet asistencija.
Foto: Getty images
Foto: Getty images
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Gallardo
Foto: Tanjug*Bob Donnan via AP, Pool
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Gallardo
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: