Novak nije uspeo, da li Filip menja istoriju?

Filip Krajinović u karijeri je proveo više vremena igrajući na čelendžerima, nego na ATP turnirima.

Izvor: PT

Subota, 04.11.2017.

17:49

Novak nije uspeo, da li Filip menja istoriju?
Getty Images

Tako je bilo i ove godine, međutim usled dobrih partija na slabijim turnirima, odlučio je da se prijavi za Masters u Parizu.

Došao je kao kvalifkant jer mu plasman nije dozvoljavao da uđe u glavni žreb bez dodatna dva meča.

Niotkuda, srpski teniser je ušao u finale Mastersa i mogao bi u nedelju da promeni istoriju ovih prestižnih turnira. Na prethodna četiri učešća na Masters turnirima, Krajinović je najdalje otišao u Majamiju 2015. godine, kada je ispao u drugoj rundi.

Pošto je ovo Filipu tek peto učešće na Mastersima, postao je tako drugi igrač u istoriji sa najmanje pokušaja na turnirima 1000 serije, a da je ušao u finale. Takođe, svi koji su po prvi put ušli u finale Mastersa su poraženi.
Printsscreen/ATP
Krajinović je pre ovog Mastersa, učestvovao na još samo četiri – Monte Karlo 2016/prva runda - Majami 2015/druga runda - Indijan Vels 2015/prva runda - Majami 2010/prva runda.

Na petom Mastersu mu se posrećilo, a da li će uspeti da promeni istoriju i trijumfuje u finalu ostaje nam da vidimo u nedelju. Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu nije pošlo za rukom, pošto su oni u prvim finalima poraženi.

Novak je odigrao devet Mastersa, pre nego što je na desetom došao do finala, dok je Nadal u devetom učešću na turnirima iz 1000 serije došao do prilike da se bori za trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: