FSS ekspres: Svilara dovodimo u Srbiju!

Tek što je počelo da se priča o talentovanom srpskom golmanu iz Benfike, reagovao je FSS i napravio prve poteze.

Izvor: B92, Mozzart Sport

Utorak, 17.10.2017.

14:40

FSS ekspres: Svilara dovodimo u Srbiju!
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for UEFA

Mile Svilar, belgijski golman koji ima sprsko državljanstvo, našao se u centru pažnje posle debitantskog nastupa za portugalskog giganta, pa Fudbalski savez Srbije ne želi da napravi istu grešku kao sa mnogim prethodnicima i prepusti ga Belgiji.

Svilar već u sredu može da postane najmlađi golman koji je ikada zaigrao u Ligi šampiona, a uskoro i srpski reprezentativac – sportski direktor Goran Bunjevčević nema nikakvu dilemu.

"Radi se o velikom talentu koji će uskoro obući dres Srbije. U kontaktu smo sa njegovim ocem, bilo je planirano da se nedavno vidimo u Lisabonu, ali smo sastanka morali da odložimo zbog reprezentativnih obaveza. Preko Zorana Filipovića u kontaktu smo i sa stručnim štabom Benfike i raspolažemo sa svim nephodnim informacijama. Mile Svilar poseduje ogroman potencijal i verujemo da predstavlja lepu budućnost srpskog fudbala", rekao je Bunjevčević.

Ratko Svilar, Miletov otac i nekadašnji golman Vojvodine i Antverpena, u više navrata apelovao na Fudbalski savez Srbije da pozove Mileta, kako bi on igrao za naš nacionalni tim, pošto ima i srpsko državljanstvo, a do sada je nastupao samo za mlađe kategorije Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: