Evroliga: Zvezda kreće iz Kaunasa (19h)

Košarkaši Crvene zvezde od 19.00 u Kaunasu započinju učešće u novoj sezoni Evrolige.

Izvor: PT

Petak, 13.10.2017.

09:20

Evroliga: Zvezda kreće iz Kaunasa (19h)
Getty Images

Izabranici Dušana Alimpijevića gostuju šampionu Litvanije Žalgirisu u prvom kolu elitnog klupskog košarkaškog takmičenja.

Pred Zvezdom je novi ciklus pošto je došlo do velikih promena u stručnom i igračkom kadrom.

Ono što raduje trenera Alimpijevića jeste da će imati kompletan sastav protiv Žalgirisa jer se u meču sa Olimpijom vratio i kapiten Branko Lazić.

"Žalgiris se kao klub i ekipa ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1.Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro analiziramo. Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti", najavio je meč trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Žalgiris tradicionalno nije pretrpeo brojno mnogo promena, ali su opet tim napustili neki glavni igrači, poput: Vestermana (CSKA), Lekavičijusa (PAO), Motuma (Efes) i Lime (Real).

Klub iz Kaunasa se pojačao Di Bostom i Vasilijem Micićem koji biti glavni organizotori igre. Aksel Tupan će poktivati poziciju krila, a u klub su još došli i centar Brendon Dejvis i krilni centar Eron Vajt.

U četvrtak je odigrano pet mečeva Evrolige, dok se u petak igraju (pored Zvezdinog), još dva meča: 19.00 Himki - Valensija, 21.00 Barselona - PAO.

Povezane vesti:
* Može li Zvezda do Top 8 i kako će Gudurić odmeniti Bogdana?
* NBA u Evropi – top 10 pojačanja na Starom kontinentu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: