Nemci i Englezi čekirali karte, hrabri Škoti

Reprezentacije Engleske i Nemačke obezbedile su pobedama plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji pobedama u svojim utakmicama grupa F i C.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 05.10.2017.

23:05

Nemci i Englezi čekirali karte, hrabri Škoti
Getty images

Englezi su u poslednjim trenucima meča pobedili Sloveniju sa 1:0, a Nemci su bili ubedljivi protiv Severne Irske sa 3:1.

Momak koji je tokom septembra rešetao mreže u Premijer ligi, ovoga puta je pogodio i za "Gordi Albion" u pobedi nad Slovencima.

Centarfor Hari Kejn je doneo pobedu Englezima u 94. minutu nakon što je iskoristio sjajan centaršut Kajla Vokera. Samo je pružio kopačku napadač Totenhema i Englezi sa 23 boda mogu da se pakuju.

Priliku su imali i Slovenci. Na početku drugog poluvremena, Bojan Jokić udara loptu glavom nakon centaršuta, ali je Hart na mestu, a rezultat je ostao 0:0.

Englezi su potom bili konkretniji, napadali su, pretili i Sterling, Kejn i Rašford, ali gola nije bilo sve do nadoknade vremena. Slovenija porazom ostaje na 14 bodova, a njen poraz je iskoristila Škotska koja je pobedom nad Slovačkom uspela da "preskoči" i Sloveniju i Slovačku i sada se nalazi na drugom mestu iza Engleske sa 17 bodova.

Jedini gol za Škote je dao Slovak Martin Škrtel kada je protivnički centaršut u 89. minutu sproveo u svoju mrežu u pokušaju da reaguje isrped napadača Škotske. Slovačka nakon poraza ima 15 bodova.

U preostalom meču grupe F remizirale su Malta i Litvanija, pa je Malta sa 1:1 uspela da dođe i do prvog boda u ovim kvalifikacijama i trećeg gola u devet mečeva. Poveli su Maltežani u 23. minutu golom Agijusa, a Litvanija je izjednačila golom Slivke u 53. minutu. Litvanija ima šest bodova i na pretposlednjem je mestu ispred poslednjeplasirane Malte.

Grupa C

Getty images
Nemci ništa nisu prepuštali slučaju u derbiju čela tabele grupe C. Bili su ubedljivi protiv Severne Irske i pobedom 3:1. Krenuli su silovito već od drugog minuta kada je fantastičnim udarcem sa distance Sebastijan Rudi pogodio mrežu Severne Irske po prvi put.

Priliku da dupliraju prednost imali su već u osmom minutu preko Sandra Vagnera čiji je pokušaj sprečio Majkl Mekgovern. U tim trenucima je Sandro Vagner bio veoma aktivan u napadu, imao je još jedan pokušaj u prvih petnaestak minuta pre nego mu se upornost isplatila.

U 21. minutu je odlično šutirao sa malo manje od dvadesetak metara i pogodio. Kori Evans je pokušao za Severnu Irsku, ali je njegov pokušaj odbranjen. Imali su Nemci još nekoliko prilika do 86. minuta kada je Džošua Kimih pogodio za 3:0 i pečat na sjajnu utakmicu Nemaca. Njihovi protivnici su uspeli da ublaže poraz u nadoknadi vremena golom Džoša Meginisa.

Nemačka ima 27 bodova, a Severna Irska ostaje na 19. Nemačka u poslednjem kolu igra protiv Azerbejdžana, a Severna Irska protiv Norveške.

Norveška je sa čak 8:0 pobedila San Marino. Pitanje pobednika je u prvom poluvremenu već bilo rešeno, Norveška je tresla mrežu u osmom minutu preko Henriksena, 14. i 17. preko Kinga, da bi se u 39. upisao i Muhamed Elijunusi. Isti igrač je pogađao i u 48. i 68. minutu, a preostala dva pogotka su dali Selanes u 58. i Lines u 86. minutu.

Norvežani su posle pobede četvrti sa 10 bodova i nemaju šanse ni za baraž. San Marino je poslednji bez bodova. U preostalom meču odigranom ranije danas, Češka je loše kvalifikacije ublažila pobedom nad Azerbejdžanom 2:1 i sada je sa 12 bodova na trećem mestu.

Grupa E

Getty images
U grupi u kojoj je Crna Gora kiksirala protiv Danske i poražena sa 1:0, odigrane su i utakmice između Poljske i Jermenije, odnosno Kazahstana i Rumunije. Crnogorci su vrlo verovatno propustili šansu da odu u Rusiju jer je Danska pre utakmice sa Crnom Gorom imala isti broj bodova i gol razliku kao i Crna Gora.

Jedini gol za Dance je dao Eriksen u 16. minutu, kod Crnogoraca se povredio Stevan Jovetić u 20. minutu i to je bilo veliki hendikep za "đetiće".

Poljaci su bili siloviti proitv Jermena sa 6:1 i uz het-trik Roberta Levandovskog ( su uspeli da dođu na korak od direktnog plasmana na Mundijal u Rusiji. Osim Levandovskog (18, 25. i 64. minut) u strelce su se za Poljsku upisivali i Grosicki (2. minut), Blaščikovski (58.) i Volski u 89. minutu.

Rumunija je pobedila Kazahstan sa 3:1. Dva gola za Rumune u prvom poluvremenu je dao Budesku (33. i 38. minut), a treći je dao Keseru u 73. a konačan rezultat meča je postavio Turisbek u 82. minutu meča.

Poljska je prva u grupi sa 22 boda i treba joj bod u poslednjem kolu da bi i definitivno otišla u Rusiju, Danska je druga sa 19 bodova, Crna Gora je treća sa 16, a slede Rumunija, Jermenija i Kazahstan sa 12, 6 i 2 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: