Neshvatljiv potez Anđelkovića koštao Zvezdu pobede

Crvena zvezda remizirala je sa Irtišom u Pavlodaru u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 1:1 (0:0).

Izvor:

Četvrtak, 13.07.2017.

15:30

Neshvatljiv potez Anđelkovića koštao Zvezdu pobede
crvenazvezdafk.com

Crveno-beli su imali prednost bukvalno do poslednjih trenutaka susreta, ali je onda Dušan Anđelković totalno neshatljivo i nepotrebno igrao rukom, a Stefan Živković iz penala u 93. minutu postavio konačan rezultat susreta.

Prethodno je Ričmond Baoći, takođe sa jedanaest metara, doveo svoj tim u vođstvo sigurnim šutem, što mu je bio već četvrti pogodak u tri meča kvalifikacija.

Ekipa Vladana Milojevića i te kako ima za čime da žali, posebno zbog činjenice jer je bila bolji i konkretniji rival tokom većeg dela susreta, iako se dobrano namučila tokom puta od 5.300 kilometara, odnosno moranja da izađe na teren bez treninga posle samo 16 časova provedenih u Pavlodaru.

Srpski vicešampion krenuo je angažovanije, držao loptu u nogama i tražio način da ugrozi gol Kazahstanaca. Najviše se trudio povratnik u tim Gelor Kanga, ali su sva tri njegova šuta u prvih 45 minuta išla pored ili preko gola.
crvenazvezdafk.com
S druge strane, Irtiš nije uspevao ozbiljnije da zapreti, pa je u prvom poluvremenu Filip Manojlović morao da interveniše posle samo jednog bezobasnog pokušaja sa distance.

Crveno-beli nisu menjali ništa u igri ni u nastavku, što im se isplatilo već posle pet minuta igre – Mario Maslać, jedan od trojice srpskih internacionalaca u redovima domaćih, srušio je Kangu, a spomenuti Ganjanin zakucao loptu u same rašlje.

Mogli su gosti u preostalih nešto više od pola časa i da povećaju vođstvo, kako bi totalno mirni dočekali revanš, ali u tome nisu uspeli. Ipak, i prikazano u prvom duelu, i pored velikog žala zbog ispuštenog trijumfa za poboljšanje koenficijenta, Crvena zvezda bi bez većih problema morala da eliminiše Irtiš u Beogradu.

Revanš meč je za sedam dana na "Rajku Mitiću", a žreb parova trećeg kola u petak. U trećem minutu sudijske nadokande, posle jedne naizgled bezazlene duge lopte, Dušan Anđelković je totalno neshatljivo i nepotrebno, namerno zakačio loptu rukom priliko skoka, iako je Manojlović već istrčao i sigurno išao da je uhvati.

Glavni arbitar iz Rumunije je to primetio, pokazao odmah na belu tačku, a Živković iz tek drugog udarca u okvir gola Zvezde rutinski zatresao mrežu
za konačan rezultat – 1:1.

92'
PENAL – I pored nekoliko udaraca iz ugla na obe strane, delovalo je da više neće biti šansi i da će Crvena zvezda sa lepom prednošću. Međutim, onda je usledio šok za sve navijače gostiju.

77' – irtiš je tek na ulasku u finiš duela uspeo koliko-toliko da preuzme inicijativu, ali ne i da zapreti golu gostiju, koji su i dalje bez većih problema uspevali da se odbrane. Trener domaćih je u međuvremenu izvršio sve tri izmene, u nadi da trgne svoj tim, dok je Milojević reagovao uvođenjem Džona Ruisa umesto Rikardinja, odnosno Uroša Račića umesto Boaćija.

65'IZMENA – Vladan Milojević odlučio se za prvu izmenu, pa se na terenu umesto raspoloženog, ali i nedovoljno spremnog, Kange našao Nenad Milijaš, koji samo nekoliko minuta kasnije preti iz slobodnjaka, a Lorija brani šut koji je išao u njegovu stranu mreže, pored zida. 60' – Beograđani su i posle vođstva nastavili da drže loptu i nastavili da prete, da bi golman domaćih morao još jednom da reaguje, posle veoma snažnog i nezgodnog udarca, još jednom, agilnog Kange sa 25 metara, pre nego što je već u sledećem napadu Branko Jovičić, debitant u timu Zvezde, šutirao pored gola na centaršut Srnića.

Nije delovalo da će gosti uspeti ozbiljnije da zaprete, pošto je još jedan udarac sa poludistance bio izblokiran, ali je Kanga u nstavku akcije bio brži od Marija Maslaća, jednog od trojice Srba u sastavu Irtiša, koji ruši Gabonca, a glavni arbitar pokazuje na belu tačku.

Odgovornost još jednom preuzeo Boaći i izuetno sigurno doneo zaluženu prednost srpskog vicešampionu, svojim već četvrtim pogotkom u sezoni
0:1!

51' – GOL Zvezda nije menjala način igre ni u nastavku, a to joj je napokon donelo rezultat posle samo pet minuta drugog poluvremena.
B92/MLJ
POLUVREME – Kako se bližio odmor Zvezda je pokušala još bržim ritmom da stigne do gola, ipak – i dalje joj je nedostajala koncentracija u završnici. U nekoliko navrata su crveno-beli uspevali da stignu do kaznenog i da pošalju loptu pred samu mrežu, ali ne i da pogode okvir gola.

35' – Posle Srnića, zbog zakasnelog starta žuti karton dobio je i Filip Stojković, posle čega je kazahstanska ekipa imala najbolju priliku na meču. Ponovo je Živković centrirao, a Dautov najbolje skočio na drugoj stativi na pet metara, ali je Manojlović još jednom bio na pravom mestu i lepom paradom uhvatio loptu.

32' – Boaći, najbolji strelac gostiju, po prvi put je uspeo da zapreti posle solo akcije, prevario je dvojicu čuvara i pokušao da gađa dalji ugao sa ivice kaznenog, ali je njegov šut izblokiran.

25' – Nedugo zatim prvu šansu imao je i Irtiš, kada je Kalinin snažno šutirao sa distance, ali je Manojlović bio dobro postavnjen. Usledio je zatim i novi pokušaj Kange, sada posle povratne lopte Ričmonda Boaćija, međutim – i ovaj pokušaj Gabonca, sa desetak metara, odlazi visoko preko prečke.
Getty Images
15' – Irtiš je uglavom pretio akcijama preko bokova ili iz prekida, a odbrana crveno-belih uvek imala spremno rešejnje i bez većih probleme otklanjala potencijalnu opasnost. S druge strane, ekipa Vladana Milojevića pokušavala je da što više ima loptu u nogama i da kroz pâs igru stigne do šanse za vođstvo.

10' – Na ulasku u deseti minut igre, ponovo je Kanga bio u centru pažnje, ali ovoga puta jer je olako izgubio loptu na sredini terena. Domaćin je imao solidnu situaciju, ali je ipak bilo opasnije posle dva vezana udarca iz uglva – kada je srpski internacionalac iz redova domaćih pokušao da pravo iz kornera savlada Filipa Manojlovića, dosta opasno.

6' – Ipak, samo šesdeset sekundi kasnije Zvezda je dvaput zapretila golu Lorije, oba puta preko Gelora Kange. Gabonac je najpre slabo šutirao, posle dobrog prodora i dodavanja u kazneni od Slavoljuba Srnića, da bi u nastavku akcije zapretio daleko opasnije, ali su gosti od svega dobili samo korner.

5' – Uvodnih pet minuta susreta nije nam donelo previše uzbuđenja, igra se uglavnom odvijala na sredini terena, s tim da su Beograđani nešto više vremena imali loptu u svojim nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

375 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: