Fetel: Izvinjavam se, preterao sam

Sebastijan Fetel javno se izvinio zbog incidenta na Velikoj nagradi Bakua pretprošlog vikenda.

Izvor: AK

Utorak, 04.07.2017.

12:02

Fetel: Izvinjavam se, preterao sam
Foto: Getty images

Nemac je u naletu besa namerno udario svojim Ferarijem u Mercedes Luisa Hamiltona, nakon što se prethodno zakucao u Britanca koji je naglo zakočio na izlasku iz jedne krivine.

"Iznenadio me Luis i zakucao sam se u njega. S kasnim uviđanjem verujem da nije imao lošu nameru. U žaru borbe sam preterano reagovao, zbog toga se izvinjavam direktno Luisu, ali i svima koji su gledali trku. Znam da to nije dobar primer ponašanja. Nisam želeo da dovedem Luisa u opasnost, ali razumem koliko je situacija bila opasna", rekao je Fetel.

Fetel je vodeći u generalnom plasmanu F1 ove sezone sa 153 boda (tri pobede) u prvih osam trka, 14 ispred Hamiltona.

"Izvinjavam se i FIA. Prihvatam odluku iz Pariza kao i kaznu koju sam dobio u Bakuu. Volim ovaj sport, odlučan sam da ga predstavljam na najbolji mogući način budućim generacijama", zaključio je Nemac.

Naredna trka F1 na programu je 9. jula u Špilbergu za Veliku nagradu Austrije na "Red Bul Ringu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: