FMP srušio Partizan posle dva i po sata igre!

Košarkaši FMP iznenadili su Partizan i sa 96:91 u Pioniru poveli 1-0 u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 07.06.2017.

21:00

FMP srušio Partizan posle dva i po sata igre!
Foto: StarSport

Meč koji je trajao skoro dva i po sata obeležilo čak 66 faulova i 83 slobodna bacanja dva tima, a "panteri" su slomili crno-bele zahvaljujući dominaciji u skoku (36-23) i sjajnom šutu za dva poena (68%).

FMP je savladao Partizan prvi put ove sezone, posle četiri poraza sa dvocifrenom razlikom, poslednjim pre svega osam dana u Železniku. Drugi meč na programu je u petak uveče.

FMP je predvodio Filip Čović sa 23 poena i pet asistencija, a pratili su ga Bolden sa 18 uz sedam skokova, te Aleksa Radanov sa 16.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Novica Veličković sa 27 poena uz pet uhvaćenih lopti, 19 je dodao Stefan Birčević, 11 Vil Hečer uz 6 asistencija, a deset Vanja Marinković. FMP je sjajno počeo meč, gosti su pogađali skoro sve, dok su crno-beli promašivali, pa su postepeno stigli do dvocifrene prednosti 32:22 sredinom drugog perioda. Međutim, poenima Birčevića i Veličkovića Partizan pokreće seriju 18:5 i preokreće za preokret na 40:37 na poluvremenu.

Međutim, "panteri" odgovaraju serijom 9:0 na startu drugog za novi preokret, a serijom koševa Čovića, Šešlije i Boldena brzo stižu do nove dvocifrene prednosti 52:42, pet minuta pre kraja trećeg kvartala.

Crno-beli su nastavili da se muče, teško su stizali do poena iz igre, pogađao je uglavnom samo Veličković, pa FMP povećava na maksimalnih 76:72. Ipak, Veličković konačno dobija podršku od Hečera, Ratkovice i Birčevića, pa Partizan prilazi na 76:71, sredinom poslednjeg kvartala.

Već tada FMP forsira penal završnicu, Čović, Šešlija i Radanov retko greše sa linije zaslobodna bacanja, pa gosti održavaju prednost do poslednjeg minuta 90:84. Ipak, Partizan uspeva da vrati dramu u završnici, Veličković i Andrić trojkama smanjuju na 93:89, ali FMP sa penala uspeva da odbije poslednji nalet rivla i stiže do "brejka" u Pioniru sa 96:90.

U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Mega Leks. Crveno-beli su slavili u prvom meču 85:70, a revanš u Sremskoj Mitrovici je u četvrtak uveče.

Tok meča:

Foto: StarSport
Za razliku od prethodnog meča tim iz Železnika je novi duel sa Partizanom otvorio sjajim šutem, "panteri" su pogodili šest od prvih devet šuteva, te predvođeni Apićem i Boldenom poveli 12:6 u Pioniru sredinom prvog perioda. Crno-beli su se s druge strane mučili u šutu (4/11), a bez skoka u napadu nisu uspevali da sustignu rivala do kraja prvog perioda – 14:18.

Solidna serija s kraja perioda najavila je povratak Partizana u egal, ali crno-beli nisu uspeli da nastavate u istom ritmu. Promašivali su Pot, Veličković i Andrić, dok je s druge strane pogađao Radanov, pa je FMP povećao razliku na 25:18. Gosti su maksimalno koristili očajno veče rivala i poenima Lazarevića i Boldena stigli do dvocifrene prednosti 32:22.

Sredinom drugog perioda crno-beli su konačno odigrali nekoliko brzih napada, te poenima Birčevića i Veličkovića smanjili na 34:29. Nije pomogao tajm-aut ekipi iz Železnika, Veličković pogađa trojku, za njim poentirao i Marinković, pa crno-beli stižu na svega koš zaostatka 36:34. Nije FMP uspeo da zaustavi nalet Partizana koji minut pre kraja prvim košem Hečera preokreće na 38:37, te na kraju dobija prvo poluvreme – 40:37.
Foto: StarSport
Crno-beli loše otvaraju treći kvartal, a Radovanović trojkom pokreće seriju FMP od 9:0 za preokret na 46:40, što je razbesnelo trenera Partizana Aleksandra Džikića, koji traži tajm-aut. Odlično su ga pratili Čović i Šešlija, a zahvaljujući dominaciju u skoku FMP opet stiže do dvocifrene prednosti u Pioniru (52:42), pet minuta pre kraja perioda.

Hečer, Marinković i Veličković konačno pogađaju u nekoliko uzastopnih napada, ali su igrači FMP igrali na još višem nivou, Bolden i Apić odgovaraju na izazove, a Čović i Radanov donose maksimalnih +14 (65:51). Marinković sa dve trojke u nizu vraća Partizan u život, ali Čović trojkom sa devet metara preko rude čuva dvocifrenu prednost FMP – 57:68.

Veličković pogađa trojku odmah na startu poslednje četvrtine, ali gosti nastavljaju u svom ritmu te koševima Boldena i Lazarevića održavaju razliku. Crno-beli teško stižu do poena, Veličković jedini pogađa iz igre, a Bolden novom trojkom odvodi FMP na 76:62.

Sredinom perioda konačno je Veličković dobio podršku, jedan za drugim poentiraju Hečer, Ratkovica i Birčević, u međuvremenu "Ubica" pogađa novu trojku, pa Partizan serijom 9:0 smanjuje na 76:71. Čović i Šešlija sa penala sprečavaju crno-bele da se dodatno približe, dok domaćin zbog faulova ostaje bez Ratkovice i Marinkovića.
Foto: StarSport
Usledilo je pravo mučenje za ljubitelje košarke, brojni faulovi s obe strane su praktično sprečile i pokušaje da se poentira iz igre, a preuranjena penal završnica je išla u korist FMP koji je poenima Ljubičića, Radanova i Čovića održavao prednost (84:78), pred poslednja dva minuta.

Veličković trojkom smanjuje na 89:84, ali Čović i Davidovac sa penala odbijaju poslednji nalet crno-belih. Andrić novom trojkom smanjuje na 93:89, pa je ovaj maratonski meč dodatno potrajao zbog još većeg broja faulova, a FMP uspeva da odoli pritisku i poenima sa penala stiže do ogromne pobede u Pioniru sa 96:91!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: