Zvezda pobedom započela odbranu, +35 u Subotici

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Spartak u Subotici u prvom meču koašrkaške lige Srbije - 89:54.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

19:00

Zvezda pobedom započela odbranu, +35 u Subotici
kkcrvenazvezda

Crveno-beli koji brane u ovom takmičenju opravdali su ulogu favorita i od starta meča postavili tempo koji su držali do samog kraja.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Milko Bjelica koji je ubacio 21 poen, zabeležio tri skoka i jednu asistenciju, a pratio ga je Marko Simonović sa 18 poena.

U poraženom sastavu istakao se Igor Kesar sa deset poena, Nikolić i Hristov su dodali po devet, dok je Jelenć upisao osam poena.

Ekipa Dejana Radonjića nu gostovanju u dvorani "Dudova šuma" nastupila je bez Stefana Jovića i Branka Lazića, ali to crveno-bele nije sprečilo da očekivano ubedljivo pobedi Subotičane.

Zvezda je već posle tri minuta igre vodila sa 8:2 i to najviše zahvaljujući centru Ognjenu Kuzmiću koji je postigao prvih šest poena. Spartak je uspeo do sredine tog perioda da uhvati priključak i dodje na 9:10, ali je Zvezda odgovrila serijom 10:1 i tako na prvu pauzu otišla s dvocifrenom prednošću.

Domaćin je do sredine druge četvrtine uspeo da koliko-toliko ostane u meču, bio je na jednocifrenom zaostatku, ali je Zvezda pred poluvreme predvodjena Markom Simonovićem i četiri vezane trojke otišla na "plus 21" - 44:23.

Spartak u nastavku susreta nije imao odgovor za dobru Zvezdinu igru, koja je do kraja susreta konstatno uvećavla prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 40 poena - 89:49.
Starsport
Tok meča:

Prve poene na meču ubacio je Ognjen Kuzmić na asistenciju Nemnanje Dangubića.

Zezda je u “Dudovoj šum“ povela poenima Ognjena Kuzmića na asostenciju Nemanje Dangubića, da bi Kesar već u sledećem napadu izjednačuje, ali su crveno-beli prave seriju od 6:0 – (10:4).

Jelenić trojkom prekida Zvezdinu seriju, a potom pogađa za dva poena za minimalnu prednost gostujuće ekipe (10:9).

Posle promašenih šuteva sa obe strane, ekipa Dejana Radonjića udvostručuje svoju prednost i posle deset minuta ima plus 10 (20:10).

Gostujući sastav nastavio je u istom ritmu i u drugom kvartalu i poenima Diona Tompsona imali su 11 poena prednosti (24:13).

Jovišić je potom bio precizan sa linije 6, 75, da bi sjajni Marko Simonović u tri minuta postigai čak četiri trojke i uz Čarlsa Dženkinsa odveo svoj tim na odmor sa velikih „plus“ 21 (44:23).

U nastavku meča crveno-beli su održavali vođstvo, a sjajni Simonović nastavio je da „deli“ trojker i vezao dve za 54:32.

Potom je Tompson vezao četiri poena, i gosti su pionovo imali velikuh „plus“ 20 posle trećeg kvartala.

Ekipa Dejana Radonjića u potpunosti je opravdala titulu favorita i na kraju slavila sa plus 35.

Poslednju četvrtinu Radonjić je pružio šansu svim igračima, a u listu strelaca upisali i Boriša Simanić i Petar Rakićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: