Svi Zvezdini konkurenti ostvarili pobede!

Košarkaši Baskonije i Panatinaikosa, glavni rivali Crvene zvezde u borbi za Top 8 Evrolige, ostvarili su pobede u utorak.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

21:52

Svi Zvezdini konkurenti ostvarili pobede!
Photo by Reinhold Eckert/EB via Getty Images

Baskonija je savladala Bamberg u gostima rezultatom 96:71, dok je Panatinaikos na svom terenu slavio u duelu sa Armanijem – 74:61.

Prethodno je Anadolu Efes bio bolji od Žalgirisa u Kaunasu, što znači da su sva tri glavna konkurenta Crvene zvezde, koja su igrala u utorak, ostvarila pobede.

Baskonija i PAO su stigli do 16. trijumfa u najjačem evropskom takmičenju, pa uz 11 poraza drže peto i šesto mesto na tabeli, iznad Zvezde (15-11) koja svoju utakmicu igra u sredu sa Olimpijakosom.

Osim duela u ’Kombank areni’, izuzetno važan biće i onaj u Moskvi, gde od 17 časova gostuje Darušafaka. Turski predstavnik je peti klub koji ima šansu da se domogne osam najboljih – izabranici Dejvida Bleta trenutno zauzimaju devetu poziciju sa skorom 13-13.

’Crveno-beli’ iz Beograda imaju pozitivan međusobni skor samo sa Baskonijom, od svih navedenih timova, dok će sa Darušafakom, od koje su poraženi u Beogradu, igrati na zatvaranju regularnog toka.
Foto: Screenshot (euroleague.net)
Španski tim je od samog starta nametnuo izuzetan tempo i utakmicu rešio već u prvoj četvrtini, koju je dobio rezultatom 28:11. Baskonija nije spuštala nogu sa gasa, do kraja je samo povećavala razliku i stigla do ubedljive pobede.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Tornike Šengelija, koji je ostvario dabl-dabl (16p i 12 sk), dok su po 17 ubacili Šejn Larkin (6 asistencija) i Čejs Badinger.

U redovima Bamberga samo trojica igrača bila su raspoložena za igru – Džerel Meknil je bio najefikasniji sa 17 poena, Luka Stajger je dodao 12, jedan više od Danijela Tajusa.

Baskonija bi u slučaju da se poklope ostali rezultati već u ovoj rundi mogla da obezbedi plasman u Top 8 – ako Darušafaka izgubi, pošto je Žalgiris već poražen, a PAO je blizu trijumfa. U sledećem kolu Baskonija dočekuje PAO, dok Brose gostuje u Milanu.
Photo by Panagiotis Moschandreou/EB via Getty Images
Slična situacija viđena je u Atini gde je ekipa Ćavija Paskvala opravdala ulogu favorita i lako izašla na kraj sa najlošijim timom ove sezone. Gosti su se držali u prvih 10 minuta, ali je i tada Panatinaikos napravio razliku od šest poena, da bi u drugoj deonici, najviše zahvaljujući dobroj odbrani, potpuno prelomio susret.

Na poluvremenu je bilo +13, posle čega povratka za Armani nije bilo, a Grci su mogli da upišu novi trijumf u borbi za Top 8.

Nik Kalaetes i Majk Džejms su dali po 13 poena, a dvocifreni su bili još Rivers i Papas sa po 10 poena. Keni Gebrijel je uz pet poena imao i osam skokova, a interesantno je da je Milano na ovom meču imao više uhvaćenih lopti – 35:26.

Kod Milana Abas je dao 15 poena, Milan Mačvan 12 uz 7 skokova i 4 asistencije, a Ćinćarini je dodao 11 i uhvatio 8 lopti. Miroslav Raduljica, drugi srpski reprezentativac u ekipi Jasmina Repeše, meč je završio sa 7 poena i 8 skokova.

PAO je došao do 16. pobede u sezoni i može da se bori za poziciju četiri u poslednja četiri kola, a oni kao i Baskonija čekaju poraz Darušafake u Moskvi kako bi potvrdili plasman u četvrtfinale. Milano je doživeo i 20. poraz u sezoni. U narednom kolu PAO gostuje Baskoniji, a Milano dočekuje Bamberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: