Rakočević potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 06.10.2003.

17:54

Default images

Košarkaški reprezentativac SCG Igor Rakočević potpisao je u ponedeljak jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

"Drago mi je što sam se vratio u klub koji mi je u srcu, u kom sam ponikao, sa kojim sam osvojio titulu. Došao sam u Crvenu zvezdu sa željom da osvojim trofej. Zvezda je pokazala da je postala ozbiljan klub sa svojom organizacijom i sastavom tima, i da ide pravim putem, a ja sam došao da pomognem u osvajanju trofeja", rekao je Rakočević posle potpisivanja ugovora.

Bivši igrač Minesota Timbervulfza rekao je da je njegova želja da igra u NBA ligi i ocenio da ima dovoljno kvaliteta za tako nešto, ali je dodao da se ove sezone "nisu poklopile neke stvari".

Prema njegovim rečima, San Antonio je bio vrlo korektan i dozvolio mu je da raskine ugovor na njegovu incijativu.

"Želeli su da odigram još tri-četiri utakmice, pa da mi kažu koliku ću minutažu da imam. Ja više nisam hteo da čekam i odlučio sam da se vratim u Zvezdu", rekao je Rakočević, dodajući da je za njegove usluge bio zainteresovan i atinski Panatinaikos, ali da im se "ambicije nisu poklopile".

Pored Rakočevića, pristupnicu Crvenoj zvezdi danas je potpisao i kadetski reprezentativac Turske Emre Engin.

"Drago mi je što sam došao u veliki klub, koji će mi pomoći da napredujem u karijeri", izjavio je Engin posle potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora.

Engin igra na poziciji centra, ima 16 godina i visok je 207 santimetara. Bio je drugi najkorisniji igrač nedavno odigranog kadetskog prvenstva Evrope, iza člana šampionske ekipe SCG i MVP - tog turnira Nemanje Aleksandrova. Turčin će trenirati sa prvim timom, a u ovoj sezoni će nastupati za mladi tim Crvene zvezde koji se takmiči u srpskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: