Nisu potrebna priznanja – Novakov fer-plej sezone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nikada nije dobio priznanje za fer-plej iako već godinama važi za jednog od najpoštenijih igrača na turu.

Izvor: ÐN

Subota, 19.03.2016.

03:30

Nisu potrebna priznanja – Novakov fer-plej sezone
Photo by Harry How/Getty Images

Đoković je poznat kao jedan od retkih koji ume da aplaudira protivniku za dobar potez, prizna poen i na svoju štetu, a dokaz tome došao je u duelu sa Žo-Vilfredom Congom.

Detalj se dogodio u taj-brejku prvog seta protiv Francuza, u trenucima kada se lomio taj deo igre jer je prethodno Srbin servirao za 1-0 i ispustio brejk.

Novak je fantastično odigrao volej na mreži, Conga je jedva stigao lopticu i poslao je u aut, a sudija Fergus Marfi je saopštio da je rezultat 3:0 u korist Đokovića.

Međutim, prvi reket planete je prišao i rekao mu da ga je loptica dotakla pre nego što je izašla u aut, pa je poen dodeljen Congi i umesto 3:0 na semaforu je stajalo 2:1.

Izgubljen poen nije mnogo uticao na aktuelnog šampiona Mastersa u Indijan Velsu koji je vezao nekoliko poena i dobio prvi set, a potom i drugi identičnim rezultatom – 7:6 (7-2), 7:6 (7-2).

U borbi za finale igraće protiv Rafaela Nadala i to će biti njihov 48. međusobni duel, a Novak vodi 24-23 u pobedama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: