Peti Mils sa 42 poena "razbio" Sloveniju – Australija osvojila bronzu

Košarkaši Australije savladali su Sloveniju 107:93 i osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor:

Subota, 07.08.2021.

12:10

Peti Mils sa 42 poena
Foto: FIBA

Tako je Luka Dončić posle 17 vezanih pobeda sa reprezentacijom i nijednog poraza, vezao dva neuspeha i Slovenija je ostala bez medalje na Igrama.

Australija je osvojila svoju prvu medalju na Olimpijskim igrama u košarci u istoriji.

Do pobede ih je predvodio fenomenalni Peti Mils. Postigao je 42 poena. Dodao je i devet asistencija. Ispratili su ga Ingls sa 16, Lendejl sa 14, Eksum sa 12 i Tajbul sa 11 poena.

Kod Slovenaca se istakao Luka Dončić sa 22 poena. Imao je i osam skokova i sedam asistencija. Prepelič je dodao 18, Tobi 13, Blažič 12 poena.

Krenulo je sporo, ali je Australija odmah došla do osetne prednosti, pošto su pogađali Mils i Ingls.

Dončić je pokrenuo svoju ekipu sa nekoliko poena sa linije penala, pa je tako serija krenula.

Od +7 za Australiju, Slovenija serijom 11:0 okreće rezultat i dolazi do četiri poena prednosti.

Ipak, Australija vezuje četiri poena i dolazi do prednosti od jednog poena posle prve četvrtine (20:19).
Dončić je seo da odmori krajem prve četvrtine i u prva četiri minuta druge četvrtine je Slovenija igrala odlično bez njega.

Opet su došli do prednosti i vodili su, ali je neverovatan bio Peti Mils, koji je sve radio – pogađao je za dva, za tri, uspeo da iznudi dva faula na šutu za tri poena i preokrenuo je rezultat.

Neverovatni Mils imao je 26 poena na poluvremenu i doveo je Australiju do dvocifrene prednosti, koju je Slovenija barem malo uspela da smanji do kraja prvog poluvremena.

Australija je na poluvremenu imala +8 (53:45).
Foto: FIBA
Mils je nastavio i u trećoj četvrtini da igra svoju igru, a odlično je razigrao i Lendejla, koji je svaki put bio siguran iz reketa.

Australija je došla do +12, Slovenija je uspela da prepolovi taj zaostatak, ali je Mils sa dve dvojke opet vratio dvocifrenu prednost.

Na kraju treće četvrtine, u kojoj je dominirala Australija, bilo je +11 (78:67).
Foto: FIBA
Goulding je na startu četvrte četvrtine pogodio trojku za najvećih +14, ali su se Australijanci opustili i Slovenija se vratila preko Prepeliča i Dragića.

Smanjili su zaostatak na šest poena, a onda je Dončić na pet minuta do kraja smanjio na tri poena zaostatka.

Eksum je uzeo stvari u svoje ruke i trojkom, ukradenom loptom i zakucavanjem vratio +10 Australiji.

Krenuo je revolveraški obračun Dončića i Milsa, priključio se i Ingls i na tri minuta do kraja je Australija ponovo imala +11.

Nije bilo uzbuđenja do kraja meča, pošto je Australija u poslednja dva minuta imala +16 i održala je prednost bez većih problema.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

231 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: