Rapsodija "delfina" protiv svetskih šampiona!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara dominantnom partijom protiv aktuelnih svetskih prvaka Italijana.

Izvor: SS

Sreda, 04.08.2021.

10:45

Rapsodija
Foto: Profimedia

U pravoj rapsodiji popularnih "delfina" bilo je 9:3 na poluvremenu, a na kraju 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2).

Kažu da su četvrtfinala najvažnija na svakom turniru, a naši vaterpolisti su baš tada bili najbolji.

Odbrana je proradila u poslednjoj utakmici grupne faze protiv Crne Gore, a u ovom susretu to je bila prava doktorska disertacija, počev od "hobotnice" Branislava Mitrovića.

U jednom momentu prve četvrtine sudije su nam isključile čak tri igrača, a trojica srpskih igrača su uspela da se odbrane protiv šestorice italijanskih.

To je u velikoj meri, makar na psihološkom planu, uticao na dalji tok susreta, jer su svetski prvaci bili u neverici i potpuno su pali.
Foto: Profimedia
Ono što je ovog puta došlo na svoje, jeste poziciona igra koja nije bila naš najveći adut u dosadašnjem toku Igara.

Tukli su srpski bombarderi iz svih pozicija i posle uvodnih 2:2, krenula je serija 5:0, a neki od tih golova bili su, zaista, spektakularni.

Do poluvremena je razlika bila +6 i to je bila nedostižno za Italijane, uz sav kvalitet koji nesumnjivo poseduju.

Uspeli su da dobiju treću četvrtinu sa 1:0, pa i četvrtu sa 2:1, ali vreme je konstantno radilo za Srbiju i na kraju je olimpijski šampion nastavio put ka odbrani titule iz Rija. Sledeći rival u polufinalu je Španija koja je pokazala možda i najviše u Tokiju. Ali, niko nije igrao kao Srbija danas i jasno je od koga će sve zavisiti.

Polufinala za vaterpoliste igraju se u petak, a drugo polufinale činiće Grčka i pobednik duela Hrvatska – Mađarska (12.50).

Sva dešavanja iz meča Srbije i Italije pratili smo putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: