Amerikanci u čudu zbog Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prva je zvezda Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: MS

Nedelja, 25.07.2021.

19:08

Amerikanci u čudu zbog Đokovića
Photo: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Olimpijci iz svih zemalja i sportova prilaze Novaku da popričaju, fotografišu se, pa i uzmu od njega neki deo opreme, što srpskom asu nimalo ne smeta, iako može da bude naporno.

Međutim, Đoković se druži sa svima u selu, od gimnastičarki Belgije, preko južnoameričkih sportista, pa do saveta srpskim i turskim olimpijcima.

Upravo je o tome pisao ugledni američki "USA Today" u tekstu autora Dana Volkena sa naslovom "Đoković je možda najpopularniji sportista u selu".

"Možda"? Tu nema dileme. Mi ćemo preneti delove tog teksta.

"U jednom minutu Novak isteže pored gimanstičarki, potom je sa brazilskim odbojkašima, jede sa dizačem tegova iz Meksika, a onda deli savete olimpijcima iz Turske. Gledajući društvene mreže poslednjih dana u Tokiju, svetski broj jedan u tenisu je možda najpopularniji sportista u Olimpijskom selu. Čini se da je više nego spreman da isprati svoje kolege selfijima, razgovorima i tehnikama istezanja", počinje Volken. Đoković se po tome razlikuje od mnogih zvezda, pošto može da bude u nekom obližnjem luksuznom hotelu, ali je izabrao boravište u Olimpijskom selu.

"On nije bilo koji sportista. Osvojio je 20 Grend slem titula, izjednačio se sa Federerom i Nadalom svih vremena i zaradio je više od 150 miliona dolara samo na turnirima. Verovatno će postati najbolji teniser u istoriji i verovatno je najpoznatija osoba u čitavom Olimpijskom selu", napisao je američki novinar, a onda "poentirao".

"U drugim okolnostima, Đokoviću bi bilo lakše da vreme provodi zaključan u 'fensi' hotelu i ima svoju privatnost. Glavni razlog što je u Tokiju je da kompletira 'Zlatni slem', zajedno sa US openom", navodi se. Dodaje se i da Novaku prija pažnja...

"Na osnovu više od desetak fotografija i video zapisa koji su se pojavili na Instagramu i Tviteru poslednjih dana, čini se da je Đoković možda najpristupačnija zvezda na Igrama. I da zaista uživa, ne samo da bude deo srpskog tima, već i da iskusni nešto drugačije od teniske turneje", zaključuje se.

Đoković takmičenje na OI nastavlja u ponedeljak oko devet sati po našem vremenu kada se sastaje sa Jan-Lenardom Štrufom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: