Medvedev "počistio" Kecmanovića

Srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio je od Danila Medvedeva sa 3-0 u setovima u trećem kolu Rolan Garosa.

Izvor: LN

Subota, 28.05.2022.

12:00

Medvedev
Foto: Profimedia

Medvedev je savladao Kecmanović sa 6:2, 6:4, 6:2 posle sat i 48 minuta tenisa.

Kecmanović je time završio učešće na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa, ali kući odlazi sa uspehom karijere na ovom turniru.

Medvedev će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Simon – Čilić.
Kecmanović je dobro počeo duel i do prve brejk šanse došao već u drugom gemu meča, ali je nije iskoristio i to mu se obilo o glavu.

Momentalno je Medvedev napravio brejk, a onda krenuo da igra izuzetno dobro.

Nije žurio, čekao je greške Kecmanovića i udarci su mu bili izuzetno odmereni, a to se ogledalo u rezultatu. Nisu Kecmanoviću pomogli ni "Srbikosi" koji su ga bodrili sa tribina "Lenglena" – Medvedev je smireno došao do duplog brejka, a onda i seta.

Drugi set se nadovezao na prvi, pošto je Rus isti počeo brejkom.

Tokom celog drugog seta, posle brejka, viđen je identičan scenario – i Danil i Miomir su dominirali u svojim servis gemova.

Manju priliku je imao srpski predstavnik u na 4:5 i 15:15, ali je nije iskoristio, pa je Medvedev nedugo zatim poveo sa 2-0. U trećem setu konačno je viđeno buđenje Kecmanovića, koji je zaigrao značajno bolje, ali tome je znao da parira drugi teniser sveta.

Nije iskoristio jednu brejk loptu, spasao ju je u narednom gemu, ali onda od 2:2 kreće samouništenje drugog "reketa" Srbije.

Greška se na grešku nadovezivala i Medvedev je ekspresno završio posao i u trećem setu i plasirao se u narednu fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: