Ispala šampionka, Sakari u polufinalu u Parizu!

Rolan Garos je ostao bez šampionke turnira, 19-godišnje Poljakinje Ige Švjontek.

Izvor: Z.K.

Sreda, 09.06.2021.

15:02

Ispala šampionka, Sakari u polufinalu u Parizu!
Foto: Profimedia

Marija Sakari, koja je debitovala u četvrtfinalu u Parizu, pobedila je Švjontekovu sa 6:4, 6:4 posle 95 minuta igre.

Grkinja je igrala odlično i ofanzivno od početka, našla je pravu taktiku i srušila Švjontekovu koja prethodno na 11 mečeva uzastopno u Parizu nije izgubila ni set.

Zanimljivo je da je Švjontek bolje počela meč, u drugom gemu je napravila brejk i povela sa 2:0, ali je Sakari uzvratila istom merom u narednom.

U četvrtom i petom gemu viđena je velika borba, Grkinja je spasla četiri brejk lopte, potom Švjontek tri.

U devetom gemu, Sakari je iskoristila šansu, napravila brejk za 5:4, potom je spasla brejk loptu, da bi iskoristila drugu set loptu.

U drugom setu je Grkinja odmah došla do brejka, povela sa 2:0 i tu prednost je čuvala do kraja.

U petom gemu nije iskoristila dve brejk lopte, ali to je nije omelo, u desetom gemu je odservirala za pobedu i plasman u polufinale.

Tamo je očekuje okršaj sa Barborom Krejčikovom koja je takođe u dva seta bila bolja od Kori Gof, 7:6 (6), 6:3.

"San mi se ostvario, osećaj je neverovatan. Ne bih to mogla bez podrške mog tima. Hvala svima. Dug je put pred nama. Ne mogu da kažem ništa o planu igre, ne bih da odajem tajnu, ali jednostavno sam uživala. Pred močetak meča sam sebi govorila da mogu, da je ovo važan meč. Htela sam samo da uživam u igri na ovom lepom stadionu", poručila je Sakari po završetku meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: