Lekont za B92: Podrška Novaku? Umeju da budu prevrtljivi...

Anri Lekont, nekada peti teniser sveta, kaže za B92 da je još rano govoriiti o favoritima, kao i da Đoković oseća pritisak jer nikada nije osvojio Rolan Garos.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

09:00

Lekont za B92: Podrška Novaku? Umeju da budu prevrtljivi...
Getty Images

Takođe, govorili smo o tome kako će se postaviti francuska publika u odnosu na Novaka, ali i o tenisu u njegovo vreme.

“Niko mi nije favorit, mislim da za sada ne možemo ništa konkretno da kažemo, videli ste koliko su se Vavrinka i Mari mučili na startu, teški su uslovi. Mnogo mečeva mogu da budu komplikovani, videćemo na kraju", počeo je Lekont priču za B92.

Prvi put je u finalu Rolan Garosa igrao 2012. godine – od tada je Novak Đoković još dvaput zaustavljen u finalu i jednom u polufinalu.

“Još nije osvojio titulu ovde i zato prilazi ovom turniru sa više emocija, isto je bilo i sa Federerom dok nije osvojio. Dodatni problem jeste što ovde može mnogo da se menja način na koji moraš da igraš – šljaka može da bude i brza, može i vrlo spora, zavisi od vremenskih uslova. Mentalno naravno moraš da budeš izuzetno jak zbog vrste poena koji se igraju na zemlji. I Novak je ljudsko biće, na kraju krajeva, oseća pritisak“, kaže finalista Rolan Garosa iz 1988. godine.
Getty Images
Đoković je istakao da u poslednje dve-tri godine oseća da ima veću podršku publike. Da li će navijači sada biti uz Novaka?

“Uh... Nadam se da hoće. Zavisiće i od toga ko mu je protivnik, ali poznajem francusku publiku i ona je veoma komplikovana ponekad. Ne znam ni kako da vam kažem – umeju da budu prevrtljivi, menjaju stranu u jednom danu, razumete šta hoću da kažem, tamo-vamo... Ali mislim da Đoković ima veliku šansu“.

Lekont je bio profesionalac od 1980. do 1996. godine i kaže da je neuporedivo njegovo vreme sa sadašnjim.

“Današnji tenis je potpuno drugi svet u odnosu na moje vreme – brži su, jače udaraju lopticu... Sa druge strane, čini mi se da bi za tenis bilo dobro da ima više igrača koji igraju ofanzivno i izlaze na mrežu, malo bi zakuvalo stvari. Čak i na šljaci može to da radi – Mekinro, Edberg, Beker, Noa, ja... Nije loša šljaka za servis-volej, samo moraš da budeš fizički jak i da veruješ u to“, zaključio je 52-godišnju Lekont za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: