Nova vest
Odbojka

Subota, 26.11.2016.

21:00

Inspirisani odbojkaši Zvezde pregazili Partizan

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su ubedljivu pobedu protiv Partizana u 7. kolu Superlige Srbije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Inspirisani odbojkaši Zvezde pregazili Partizan
okcrvenazvezda.com

’Crveno-beli’ su savladali večitog rivala sa 3-0, po setovima 25:17, 25:16, 25:18, za 73 minuta igre.

Od “večitog derbija” se očekivalo da bude jedna od najzanimljivijih i najuzbudljivijih utakmica u sezoni, ali se to nije desilo jer su gostujući odbojkaši nadmoćni u odnosu na rivala u svim segmentima igre.

Zvezda je vrlo brzo došla do visokog vođstva – as Vuka Milutinovića i blok Nikole Veljovića naterali su da trener domaćih zatraži prvi tajm aut pri rezultatu 3:8. Nedugo zatim crveno-beli su vezali pet poena na servis Dušana Stojsavljevića za prednost od devet poena (5:14).

Partizan je uspeo da smanji na 12:18, a Dragan Kobiljski je zatražio tajm aut kako bi smirio svoje izabranike pred završnicu seta. U nastavku, domaćini su previše grešili, što su protivnički odbojkaši iskoristili da povedu sa 17:25.

Početkom drugog perioda igre Partizan je igrao bolje nego u prvom setu – vodio je 8:5 i 9:6, a onda je Zvezda napravila seriju od 11:2 i potpuno preokrenula rezultat u svoju korist. U tim momentima odlično su servirali Blagojević i Škrbić, a igrači Partizana su dosta grešili. Izmene i tajm auti nisu pomogli, a sa četiri poena u nizu Zvezda je dostigla maksimalno vođstvo (14:23). Crveno-beli su ubrzo duplirali vođstvo u setovima – 16:25.

Gosti su nastavili sa odličnom igrom i u, ispostaviće se, poslednjem setu. Milutinović je servirao kada je Zvezda serijom od sedam poena u nizu stigla do vođstva od 3:11, a u glavnoj ulozi je bio Duci Stojsavljević sa 3 poena. Sa dva asa Nikole Munćana crveno-beli su došli do dvocifrene prednosti (6:16) i tada je bilo jasno da će naš tim doći do ubedljive pobede. Blokom Nemanje Mašulović ekipa Dragana kobiljskog je stigla do 11 vezanih meč lopti. Tek šestu crveno-beli koriste, ponovo blokom Mašulovića, i slavlje je moglo da počne – 18:25.

Crvena zvezda već u utorak 29. novembra od 20 časova dočekuje kragujevački Radnički u zaostalom meču 6. kola Superlige.

Odbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras Spartak iz Ljiga sa 3-2 (24:26, 17:25, 25:18, 25:23, 15:11).

Najbolji u redovima gostiju bio je Ivan Glavinić sa 18 poena, Nikola Gajević dodao je 17, a Nikola Jovanović i Aleksandar Lazarević po devet.

Meč u dvorani Pendik pratilo je oko 500 gledalaca, a trajao je 124 minuta.

Novi Pazar je i dalje treći na tabeli sa pet pobeda i dva poraza, dok je Spartak šesti sa tri pobede i četiri poraza.

Novi Pazar će u narednom kolu gostovati poslednjeplasiranom Kleku, dok će Spartak biti domaćin Ribnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu