Nova vest
Košarka

Subota, 25.12.2021.

20:15

Bogdanović 2/12, tripl-dabl Kembe – Niksi razbili Hokse

Košarkaši Njujork Niksa savladali su Atlanta Hokse 101:87, u prvom meču božićnog programa.

Izvor:

Autor:

Bogdanović 2/12, tripl-dabl Kembe – Niksi razbili Hokse
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović imao je loše šutersko veče i upisao je osam poena.

Šutirao je iz igre 2/12, 0/4 za dva poena i 2/8 za tri, dok je bacanja gađao 2/3. Upisao je i pet skokova, četiri asistencije, ukradenu loptu i tri izgubljene.

Kod Niksa je sjajan bio Kemba Voker, koji je upisao prvi tripl-dabl od 2014. godine. Imao je 10 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Odličan je bio Rendl sa 25 poena i 12 skokova, dok su Furnije i Grajms ubacili po 15 poena.

Kod Hoksa su se istakli Kolins i Rajt sa po 20 poena.

Niksi su krenuli da rešetaju od samog starta i već posle dva i po minuta igre imali su prednost od 13 poena razlike, pošto je bilo 16:3.

Bogdanović je preuzeo ulogu organizatora i često je lopta bila u njegovim rukama. Upisao je dve asistencije, ali nije imao nijedan poen, pa je otišao na odmor, a ulogu organizatora igre preuzeo je plejmejker Rajt, a kasnije i sa klupe Lens Stivenson.

Kemba Voker i Džulijus Rendl igrali su sjajno, pridružio im se i raspoloženi ruki Kventin Grajms, pa su Niksi održavali dvocifrenu prednost.

Hoksi su uspeli da se vrate u igru pred kraj prve deonice, a Bogdanović se umalo povredio, pošto mu je Grajms podvukao nogu ispod noge i Bogdan je posle šuta za tri poena i faula doskočio na nogu rukija.

Srećom, nije se povredio i sve je bilo u redu sa njim, a sudije su dosudile nesportski faul.

Bogdan je pogodio dva od tri bacanja i imali su Hoksi loptu sa strane, a odmah je srpski as pogodio i trojku i vezao pet poena za desetak sekundi.

Niksi su imali +9 posle prve četvrtine, a trojkama su Hoksi uspeli da se vrate preko Rediša i Rajta, koji su igrali odlično.

Bogdanović je do kraja poluvremena pogodio još jednu trojku i na odmor je otišao sa osam poena i šutom iz igre 2/8. Gađao je 0/2 za dva, 2/6 za tri i 2/3 sa linije penala, a imao je i dva skoka, dve asistencije i ukradenu loptu.

Hoksi su se vratili na pet poena zaostatka, ali je Furnije vezao sedam poena i doneo +10 Niksima na poluvremenu.

Na startu drugog poluvremena je Bogdanović promašio jednu trojku i imao dve greške, pa je ubrzo otišao na klupu, a Hoksi se sa dve trojke vraćaju na -6 na šest minuta do kraja treće četvrtine.

Ubrzo se vraćaju Niksi na dvocifrenu prednost, zahvaljujući sjajnom Kembi Vokeru, koji je pogađao i asistirao.

Proradio je šut Niksima i Grajms sa dve trojke i Rendl sa jednom odvode Nikse na najvećih +18, a Bogdanović se na dva minuta do kraja treće deonice vratio u igru.

Na kraju treće četvrtine bilo je +15 za Nikse, Bogdanović je šutirao 2/10.

Kemba Voker i Kventin Grajms su nastavili u istom ritmu, a kada je i Taž Gibson pogodio trojku za +21, bilo je jasno da će Niksi slaviti, samo je pitanje kojom razlikom.

Na kraju, ubedljiva pobeda raspoloženih Niksa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu