Nemačka u polufinalu kroz penale!

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je bolje izvodila penale od Argentine.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Petak, 30.06.2006.

19:11

Default images

Posle devedeset minuta igre rezultat je bio 1:1, promene nije bilo ni u produžecima. Argentina je povela u 49. minutu golom Ajale, a izjednačio je Miroslav Klose u 80. minutu. Oba pogotka postignuta su glavom. Jens Leman je heroj nacije, pošto je odbranio penale Ajali i Kambijasu, sva četvorica Nemaca bila su precizna.

Tokom prvog poluvremena igralo se veoma tvrdo uz inicijativu Argentine, koja nije iskazana promenom rezultatom. Za prvih 45 minuta načinjeno je 25 faulova, a Nemci su igru otvorili sa tri prekršaja u prvom minutu.

Na startu drugog dela Ajala je posle kornera izvanredno skočio u duelu sa Kloseom i doneo vođstvo „Gaučosima“.

Argentinci su se tada povukli, Nemci napadali uglavnom bez izgrađenioh akcija, mada je Balak promašio čistu priliku. U toj akciji povredio se argentinski golman Abondansijeri, koga je zamenio Leo Franko.

Pekerman je tada načinio kontroverzne izmene - ubacio je Kambijasa umesto Rikelmea, a zatim Krusa umesto Krespa. Ulazak Kambijasa zvuči smisleno da sa terena nije povučen plejmejker tima, a ulazak Krusa bi imao svrhu da je Argentina sačuvala prednost.
Međutim, nekoliko minuta kasnije isplatile su se Klinsmanove izmene (Borovski i Odonkor umesto Švajnštajgera i Šnajdera) – Balak je centrirao, Borovski glavom prebacio, a Klose dobio duel sa Sorinom i zakucao glavom loptu u Frankov desni ugao.

U 90. minutu Argentina je imala sjajnu priliku, kada je Leman sa gol linije izvukao loptu.

U produžecima obe ekipe igrale su veoma oprezno, pa golova nije bilo. Najbliži je bio Koločini, koji je neprecizno centrirao, ali je lopta letela 50 metara i pala na prečku.

Nemci su penale izvodili perfektno - Nuvil, Balak, Podolski i Borovski nisu ostavili mnogo nade Franku. Krus i Rodriges pokazali su kako se izvode penali, ali je udarac Ajale bio mlak, pa je Leman uhvatio živu loptu. To je dalo prednost Nemcima, a meč je završen Lemanovom odbranom Kambijasovog udarca.

Veliku radost na tribinama malo su pomutili incidenti na terenu, u kojima su učestvovali Oliver Birhof i veći broj argentinskih igrača.

Statistika sa utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: