Partizan se revanširao Zvezdi

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 84:74 (21:17, 12:13, 25:19, 26:25) u derbi meču 21. kola regionalne NLB lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 14.02.2010.

20:27

Default images

Tiimovi su bili u egalu tokom prvih 25 minuta, onda je Partizan preuzeo kontrolu na parketu i odlepio sa na sedam poena razlike, prednost je do kraja meča rasla i do najvećih +16. Odlučio je mnogo bolji šuti i timska igra šampiona, istakao se Jan Veseli koji je ubacio 21 koš i imao sedam skokova. Odličan je bio i povratnik Marić sa 13 poena, Videnov najefikansniji u ekipi Zvezde sa 15 poena.

Pored Bugarina kod Zvezde su najbolji bili Nemanja Bjelica sa 13 i Tejlor sa 12 poena, dok je Oliver Stević imao osam uz deset skokova. Veoma bitne poene za Partizan je u drugom poluvremenu ubacio Kecman koji je meč završio sa 12 poena, dok je Mekejleb i pored slabog šuta imao deset. Odlično je skakao (8) i igrao u odbrani Roberts, a ubacio je 11 poena.
Beta
Zvezda je uspela da parira Partizanu u skokovima (27:24 za Partizan) ali je veoma loše šutirala za dva poena (24-7), dok je ubacila šest od 16 trojki. Partizan je za dva bio veoma sigruan (25-16), dok je za tri šutirao 18-6.

'Crno-beli' su znatno bolje sarađivali u napadu napravivši 13 asistencija za razliku od četiri rivala.

Derbi je počeo čvrstom igrom u odbrani i greškama igrača oba tima u napadu, pa je prvi koš postignut tek posle 90 sekundi kada je Marko Kešelj pogodio trojku.

U nastavku se igralo koš za koš, a prvih deset poena Partizana postigao je Jan Veseli (12 u četvrtini), od čega šest posle koš faula. Prvu put posle više od mesec dana na parket se vratio i Aleks Marić koji je uz Čeha bio najzapaženiji u timu Partizana sa sedam poena, još je samo Rašić ubacio dva sa slobodnih bacanja.

S druge strane igrači Crvene zvezde su raspodelili učinak, a najbolji je bio Elmedin Kikanović sa šest poena i dva skoka.
FoNet
Izjednačena borba nastavljena je i u drugom periodu, a dominirale su odbrane dva tima. U 13. minutu, kod rezultata 21:21, posle faula Lorensa Robertsa, Duško Vujošević je oštro reagovao kod sudija zbog čega je dobio tehničku grešku. To nije donelo veću promenu na parketu jer su timovi i dalje bili u raskorako od samo jednog koša.

U ovom periodu Zvezda je ušla u problema sa penalima jer su Videnov i Kešelj napravili po tri faula. Veseli i Marić su i dalje bili jedini raspoloženi u 'crno-belom' timu, a Bo Mekejleb je u 16. minutu postao tek treći igrač Partizana koji je postigao koš iz igre za prednost svog tima (27:24).

Ovaj period igre u potpunosti je pripao srpskom šampionu koji je posle prve trojke na meču, koju je pogodio Dušan Kecman, stigao do sedam poena prednost (32:25).

Do kraja poluvremena Zvezda je sprečila 'goste' da se značajnije odlepe, a Bjelica je trojkom u finišu utakmicu vratio u egal (33:30).
Beta
Kao i prvu, Zvezda je i treću četvrtinu otvorila trojom kojom je Videnom izjednačio rezultat, a posle pogotka Mekejleba, Bugarin je pogodio još jednu za vođstvo 'crveno-belih'. Potom je Veseli uzvratio košem uz dodatno bacanje, a veoma efikasno otvaranje poluvremena nastavili su Tejlor i Mekejleb novim trojkama (41:41).

Polovinom četvrtine Partizan je ponovo preuzeo kontrolu. Šampion je bolje odigrao u odbrani i poenima Veselog, Marića i Rašića stigao do najveće prednost od 12 poena (54:42). U završnici perioda Partizan je imao problema u završnici ali je ipak održao prednost (58:49).

I završnu četvrtinu bolje je otvorila Zvezda koja je iskoristila slabu igru u napadu 'crno-belih' i spustila razliku na šest poena, ali je Dušan Kecman u dva napada vratio Partizan na +11, a Roberts svojim poenima u dva napada podigao na do, tog trenutka, maksimalnih 15 (71:56). Do kraja meča 'crno-beli' su lako sačuvali prednost i revanširali se za poraz iz prvog dela sezone.

Ovo je bila 15. pobeda Partizana, a 12. poraz Crvene zvezde u regionalnom takmičenju. 'Crno-beli' su i dalje drugi, a Zvezda deveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

406 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: