Partizan - Hemofarm (nedelja, 17h)

Derbi četvrtog kola NLB lige igra se u nedelju od 17h u Pioniru, kada branilac titule Partizan dočekuje vršački Hemofarm.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 23.10.2009.

18:46

Default images

Centar Partizana Slavko Vraneš priželjkuje prvi trijumf kod kuće ove sezone. "Iz poraza od Unikahe izašli smo jači, pokušaćemo sve greške da ispravimo već protiv Hemofarma i pokažemo da sa smo na putu da postignemo zavidne rezultate. Dobro smo se spremili, znamo šta nas čeka. Daćemo sve od sebe da pokažemo da se u Pioniru bodovi ne osvajaju tako lako", izjavio je Vraneš.

"Prethodna dva puta nije bilo tako, ali se nadam da ćemo greške iz mečeva protiv Cibone i Unikahe ispraviti u sudaru sa Hemofarmom".

Partizan je kompletirao tim za tekuću sezonu pošto je, posle dolaska pleja Boa Mekaleba, doveden i krilni Centar Lorens Roberts, prošle godine igrač Crvene zvezde.

Trener 'crno-belih' Duško Vujošević očekuje postepeni napredak svoje ekipe.

"Prazne minute ćemo vremenom smanjiti i iz meča u meč biti uigraniji. Raduje napredak tima i pojedinih mladih igrača. Verujem da će i ova godina biti šampionska i trofejna. Spremni smo za Hemofarm“, rekao je Vujošević.

Marjanović: "Verujem u pobedu"

Hemofarm je neočekivano loše startovao u NLB ligi, pošto je izgubio prve dve utakmice od Radničkog i Cedevite. Ipak, Vrščani su u trećoj rundi pobedili Široki 83:69, a u tom meču briljirao je centar Boban Marjanović sa 21 poenom i 15 skokova.

„To što sam najkorisniji igrač nije me toliko obradovalo koliko podatak da sam protiv Širokog proveo najviše vremena u igri od kada nastupam za seniorsku ekipu Hemofarma, a postigao sam i najviše poena i imao najviše skokova. Činjenica je da smo i na prethodnim utakmicama imali više problema u odbrani nego u napadu. Moramo više da se usredsredimo na defanzivu s obzirom da nas očekuju teške utakmice. Možemo da se nadamo dobrom skoru jedino ako budemo igrali odličnu odbranu", izjavio je Marjanović

Bobi veoma poštuje rivala i smatra da Partizan ima odličan tim, ali uprkos tome veruje u pobedu.

"Gostujemo šampionu NLB lige, to najbolje potvrđuje da nas čeka izuzetno teška utakmica. Crno-beli su se u poslednjih sedam dana dosta pojačali, stigla su dva sjajna Amerikanca. Biće im potrebno vremena da se uklope, ali reč je o proverenim internacionalcima. Partizan je doveo dosta mladih i talentovanih momaka, a svi dobro znamo koliko Dušku Vujoševiću treba malo vremena da iz njih izvuče maksimum. Tu je i grupa prekaljenih igrača poput Božića i Kecman, Rašića, Marića i Vraneša. Drugim rečima, reč je o ekipi odlično pokrivenoj na svim pozicijama. Ipak, optimista sam. Verujem da možemo do trijumfa kojim bismo anulirali kikseve sa starta".

Utakmica Partizan – Hemofarm ŠTADA igra se u nedelju od 17 časova u hali Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: