Hemofarm hoće revanš Splitu

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.01.2008.

21:32

Default images

Košarkaš Hemofarma Milivoje Božović istakao je uoči utakmice NLB lige sa ekipom Splita da pobeda omogućava njegovoj ekipi plasman medju četiri najbolja tima takmičenja.

"Ova utakmica za nas ima posebnu težinu, jer jedino nam pobeda omogućava plasman medju četiri najbolje ekipe u ligi. Veliki posao je iza nas i bila bi prava šteta da sada prokockamo dosadašnje rezultate", rekao je Božović.

Hemofarm je u prvom delu prvenstva na utakmici sa Splitom uspeo da napravi preokret, anulira visoku prednost i u samoj završnici meč reši u svoju korist rezultatom 77:73.

Božović je ocenio da je jača strana ekipe Splita bekovska linija.

"Splićani su najjači na bekovskim pozicijama. Nešto su 'tanji' pod košem, imaju samo jednu klasičnu peticu i većinom igraju sa dve četvorke. Jesu brži, ali su slabiji u skoku. Tu je naša prednost, u Vladanu Vukosavljeviću i Milanu Mačvanu, u čvrstini pod košem", rekao je Božović.

Božović je dodao i da je tim iz Vršca značajno oslabljen zbog povrede iskusnog Gorana Jagodnika, što će, ocenio je, od ostalih igrača tražiti dodatni napor.

Hemofarm trenutno zauzima treće mesto na tabeli Jadranske lige sa 11 pobeda i sedam poraza, dok je Split na 10. poziciji sa osam pobeda i 10 poraza.

Utakmica 19. kola Hemofarm - Split se igra sutra u Vršcu od 20.15 u hali "Milenijum".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: