Baksima najveće šanse za 1. pika

Milvoki Baksi imaće najveće šanse da dobiju pravo na izbor prvog pika na predstojećem NBA Draftu.

Izvor: AK

Utorak, 15.04.2014.

15:08

Default images

Baksi imaju najgori učinak u regularnom delu sezone sa samo 15 pobeda uz 66 poraza, a meč pre kraja niko ne može da ih "nadmaši".

Zbog toga će tim Miroslava Raduljiće imati 25% šansi na NBA lutriji da dobije pravo na prvog pika. Drugi po procentu su Filadelfija 76ersi sa 19,9%, a slede Orlando Medžik (15,6%), Juta Džez (11,9%), Boston Seltiksi (8,8%) i LA Lejkersi (6,3%).

Međutim, ovi procenti retko kada favorizuju, jer je samo tri puta u posldnje 24 godine najgori tim lige imao pravo na prvog pika.

Predstojeći Draft mogao bi da bude jedan od najboljih u novijoj istoriji NBA lige, a lako bi mogao da nadmaši i legendarni iz 2003. godine, kada je prvi pik bio LeBron Džejms, a iza njega birani Darko Miličić, Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, Kris Boš...

Redakcija B92 je spremila mini-specijal u susret predstojećim Draftom. Počeli smo podsećanjem na pomenutu 2003. godinu, a krajem nedelje ćemo se baviti "tankovanjem" timova u trenutnoj sezoni, što je o dovelo do gore pomenutih procenata pred lutriju.

Nakon toga upoznaćemo vas sa najvećim favoritima na predstojećem draftu, kao i nadama sa Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: