Finiks na 3-0, Kavsi vratili brejk

U noći između petka i subote u NBA ligi odigrana su dva meča polufinala konferencija, a pobede su zabeležili Finiks i Klivlend.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2010.

08:52

Default images

Košarkaši Finiksa pobedili su San Antonio u gostima rezultatom 110:96, i tako poveli sa 3-0 u seriji. Najzaslužniji za pobedu Finiksa bio je Slovenac Goran Dragič sa 26 poena, dok je u domaćem sastavu Manu Đinobili ubacio poen više. U istočnoj konferenciji Klivlend je slavio u Bostonu protiv Seltiksa sa ubedljivih 124:95, vratio brejk, i poveo sa 2-1 u seriji.

MVP lige Lebron Džejms ubacio je u prvoj četvrtini 21 poen, a na kraju je imao 38 poena, osam skokova i sedam asistencija. Sa druge strane najbolji je bio Radžon Rondo sa 18 poena, pet skokova i osam asistencija.

Finiks se nalazi na samo korak od plasmana u finale konferencije. Sansi su meč rešili u poslednjih 12 minuta kada su predvođeni fenomenalnim rezervnim plejmejkerom Goranom Dragičem dobili četvrtinu sa 39:24.

Slovenac je 23 od svojih 26 poena postigao u tom periodu šutirajući fantastičnih 9-11 (4-4 trojke). “On je moje tajno ružje. Međutim, ne znam odakle je izvukao ovakvu partiju u poslednjoj četvrtini”, rekao je trener Finiksa Alvin Džentri nakon meča.



Za razliku od meča u San Antoniju, u Bostonu je utakmica prelomljena već u prvoj četvrtini. Fantastični Lebron Džejms ubacio je u tom periodu 21 poen, i doneo svom timu 19 poena prednosti – 36:17. U nastavku utakmice viđena je izjednačena igra, pa je Klivlend na kraju uspeo da vrati brejk i povede sa 2-1.



Četvrti meč igra se već u pobedeljak, takođe u San Antoniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: