Veče najboljih: Kida i Neša

Izvor: B92

Petak, 12.01.2007.

10:13

Default images

U noći izmedju četvrtka i petka odigrana su samo dva meča u NBA ligi, ali su oba imala epitet derbija

U susretu drugoplasiranog tima Zapada Finiks Sansa i prvoplasirane ekipe na Istoku Klivlenda, slavili su domači sa ubedljivih 109:90.

Le Bron Džejms nije mogao sam protiv petorke Sansa koja je imala nekoliko raspoloženih igrača, na prvom mestu fenomenalnog Stiva Neša koji je upisao 21 asistenciju ( drugi put u sezoni).

Sansi su već u trećoj deonici vodili sa 32 poena prednosti i tu prednost nisu ispuštali do kraja.

Merion je dodao 19 koševa i 14 skokova, Amare Stodemajer je takodje imao dabl-dabl: 17 poena, 13 skokova i 5 blokada.

Džejms je ponovo imao impresivan učinak: 34 poena, i po 6 skokova i asistencija, ali je sam bio nedovoljan za ozbiljniju pretnju u Arizoni.

U drugom meču večeri Džejson Kid je "komandovao paradom" u Čikagu samo nekoliko časova pošto je objavio da se razvodi od dugogodišnje supruge Džumane.

Kid je zabeležio 82. "tripl-dabl" u karijeri : 23 poena, 14 skokova i 11 asistencija!!!

Ne samo da je "nosio" svoj tim na ledjima u napadu, već je odlično čuvao prvu napadačku opciju Bullsa Bena Gordona koji je u prvom poluvremenu ubacio 20 poena. U drugom delu preuzeo ga je Kid i zaustavio na samo 3 poena.

Odličnu podršku imao je u tandemu Vins Karter ( 18 poena i 10 skokova) i Mikiju Muru ( 13 poena i 12 skokova) dok je Argentinac Noćioni ubacui 28 poena i imao 8 skokova( za Bulse.

Rezultati:

New Jersey Nets - Chicago Bulls 83:86

Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 109:90

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: