Majstor Nikola Jokić – tripl-dabl u dramatičnoj pobedi posle produžetka!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su posle produžetka Oklahomu Siti Tander – 121:113.

Izvor: PT

Ponedeljak, 03.08.2020.

21:27

Majstor Nikola Jokić – tripl-dabl u dramatičnoj pobedi posle produžetka!
Photo by Kim Klement-Pool/Getty Images

Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu utakmicu i bio je jedan od najzaslužnijih što su Nagetsi uspeli da se vrate iz minusa i posle toga slome protivnika.

Centar iz Sombora briljirao je u produžetku i sa nekoliko uzastopnih poena doneo ključnu prednost ekipi iz Kolorada.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je sjajni Majkl Porter junior sa 37 poena i 11 skokova.

Utakmica je otvorena u slabom ritmu, te nismo gledali preterano atraktivnu košarku. Jokić je od prvih pet šuteva pogodio samo jedan i ubrzo je otišao na "lađenje".

Nagetsima je više odgovarala ovakva igra i posle prve četvrtine imali su pola koša prednosti, 23:22. Utakmicu je sjajno otvorio Majkl Porter junior i u istom ritmu nastavio je tokom 2/4.

Jedino što je bilo za pohvalu u igri ekipe iz Kolorada je upravo talentovani krilni košarkaš. Pogađao je iz skoro svih pozicija i na poluvremenu je imao 20 poena i devet skokova.

Nagetsi su u jednom trenutku u drugoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, ali se Tander vratio i na poluvreme otišao sa vođstvom – 50:51. Jokić je posle prvog perioda igre imao 7 (2/7) poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U nastavku utakmice dobili smo mnogo motivisanijeg Jokića. Srpski košarkaš je počeo da pogađa, Denver nije dozvolio protivniku da napravi seriju u trećoj četvrtini i gledali smo tesnu utakmicu sve do kraja.

Nagetsi su bili pred porazom jer su na tri minuta do kraja gubili sa sedam poena. Ipak, predvođeni Morisom i Jokićem uspeli su da istope prednost i dođu do pozicije za pobedu. U poslednjem napadu loptu je dobio Denijels i promašio, te se ušlo u produžetak.

Tamo je stvari u svoje ruke uzeo srpski košarkaš i sa šest uzastopnih poena slomio otpor Tandera.

Utakmicu između Nagetsa i Tandera mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: