Jokić kao plejmejker predvodio osakaćeni Denver do pobede

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Vašington Vizardse 89:82 u prvom pripremnom meču pred nastavak NBA sezone.

Izvor: PT

Sreda, 22.07.2020.

21:00

Jokić kao plejmejker predvodio osakaćeni Denver do pobede
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Prisustvovali smo jednoj od bizarnijih košarkaških utakmica u poslednjih nekoliko godina jer je Denver bio bez gotovo svih bekova. Jedini u rosteru koji pokriva tu poziciju bio je Troj Denijels.

Zbog toga je centar iz Sombora morao da igra plejmejkera od prvog do poslednjeg minuta, a rotaciji je bilo samo osam košarkaša. Na meču nisu igrali Džamal Mari, Geri Heris, Vil Barton, Tori Kreg, Majkl Porter junior i Monte Moris Jokić je odigrao solidnu utakmicu završivši je sa 16 poena (3/5, 8/8 bacanja), sedam skokova, sedam asistencija i osam izgubljenih lopti.

Utakmica je od starta bila čudna jer je Denver izveo veoma visoku petorku u kojoj je Nikola Jokić igrao plejmejkera, Džeremi Grant beka i Bol Bol krilo.

Nagetsi su odmah stali u zonu i tokom svih 40 minuta igre su na ovaj način branili napade Vizardsa.

Mladi Bol Bol je pokazao o kakvom se talentu radi sa nekoliko sjajnih poteza u prvoj četvrtini. Jokić je isto bio dobar i za osam minuta, koliko je igrao u 1/4, imao je šest poena, dva skoka i tri asistencije.

Desetkovani Denver vodio je posle prve četvrtine sa 24:19. U drugoj deonici videli smo mnogo grešaka, kako od Nagetsa, tako i od Vizardsa. Lošu košarku smo gledali, a na pauzi je Denver imao +6, 42:36..

Jokić je u trećoj četvrtini razigrao, pogodio je trojku i nekoliko puta je lepo asistirao Bolu koji je pravo osveženje u igri Nagetsa. Vašington se držao sve vreme i u četvrtoj deonici gledali smo egal meč.

Nikola nije igrao u završnici u kojoj je Troj Denijels sa nekoliko koševa zaredom prelomio utakmicu. Jedini bek u ekipi na kraju je postigao 22 poena i bio je najefikasniji.

Bol Bol je ostvario učinak od 16 poena, 10 skokova i šest blokada, a Džeremi Grant je ubacio 10 poena.

U poraženom sastavu Rui Hačimura je postigao 18 poena, Troj Braun 12, a Iš Smit deset poena.

NBA liga nastavlje se 30. jula, a Denver i Vašington će odigrati još dve pripremne utakmice.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: