Tripl-dabl Jokića za tri četvrtine – Denver se osvetio Hjustonu!

Košarkaši Denver Nagetsa su pobedili Hjuston Roketse uz novi tripl-dabl Nikole Jokića.

Izvor: LN

Nedelja, 26.01.2020.

23:52

Tripl-dabl Jokića za tri četvrtine – Denver se osvetio Hjustonu!
AP Photo/David Zalubowski

Denver je uspeo da se osveti Hjustonu za poraz koji im je naneo u Teksasu pre samo nekoliko dana i zabeleži trijumf rezultatom 117:110.

Centar iz Sombora je i u tom meču imao tripl-dabl, a sada je upisao novi – deveti u sezoni, 37. u karijeri i drugi u 2020. godini.

Nikola je meč završio sa 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a Nagetsi su se pobedom izjednačili sa LA Klipersima na trećem mestu Zapada.

Obe ekipe imale su probleme sa povredama. Hjustonu je falio Džejms Harden, a Denveru Džamal Marej, Pol Milsap i Mejson Plamli.

Hjuston je bolje ušao u meč i stekao prednost od devet poena nakon prve četvrtine (36:27), ali se već u tim trenucima videlo da je Jokić spreman da pruži novu dobru partiju.

Denver je igrao toplo-hladno tokom celog prvog poluvremena i obe ekipe nisu ličile na sebe – što zbog povreda, što zbog okolnosti prouzrokovanih smrti Kobija Brajanta.

Rezervni centar gostiju Tajson Čendler uhvaćen je na kamerama kako plače na klupi, a celokupna atmosfera u dvorani se nije mnogo razlikovala.

Nagetsi su uspeli da se približe krajem prvog poluvremena, a onda i prvi put da povedu početkom treće četvrtine. Problem zvani "Jokić" trener Majk D'Entoni je pokušao da reši izuzetno niskom postavom, u kojoj je neretko Pi Džej Taker igrao centra umesto Klinta Kapele.

To nije preterano pomoglo Roketsima, pa je Jokić krajem treće deonice uhvatio skok koji mu je doneo pomenuti tripl-dabl.

Nagetsi su koliko-toliko "slomili" rivala sredinom poslednje četvrtine, kada je Monte Moris sa dve trojke odveo svoju ekipu na +7 (100:93).

Hjuston je promašio veliki broj otvorenih šuteva, a Denverova odbrana donela je dosta izgubljenih lopti protivnika.

Jokić je dirigovao napadom svoje ekipe, a gosti iz Teksasa nisu imali dovoljno goriva u rezervoaru kako bi napravili veliki preokret.

Pored centra reprezentacije Srbije kod Nagetsa se istakao Džeremi Grent sa 25 poena, dok su Majk Porter i Monte Moris postigli po 17.

Na drugoj strani Rasel Vestbruk je imao 32 poena i po sedam skokova i asistencija, ali i neverovatnih deset izgubljenih lopti. Erik Gordon je imao 19, a Ben Meklmor 15 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: