Mičel: Nešto mora da se promeni; Dončić: Dođite u Evropu

Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa, savetovao je mlade košarkaše u SAD da dođu da igraju u Evrolige umesto u NCAA (koledž košarka).

Izvor: PT

Četvrtak, 21.02.2019.

18:10

Mičel: Nešto mora da se promeni; Dončić: Dođite u Evropu
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

To je bio odgovor reprezentativca Slovenije na Tvit Donovana Mičela koji je napisao da nešto mora da se promeni u univerzitetskoj košarci u Americi.

U noći između srede i četvrtka odigran je jedan od najvećih Koledž mečeva između Severne Karoline i Djuka. Najjeftinija karta za ovaj meč bila je čak 2.500 evra, isto koliko i za Superboul.

Razlog za tako nešto leži u igračima Djuka – Zajonu Vilijamsonu, Ar Džej Beretu i Kemu Redišu. Najveća zvezda ovde je Vilijamson koji je pravo čudo od košarkaša i momak koji "oduvao" sve.

Poznato je da koledž košarkaši nemaju platu, a kako su oni glavne zvezde mnogi smatraju da sistem mora da se promeni. Da sve bude gore, Vilijamson je povredio koleno u 36 sekundi meča, nije se vraćao na teren i pitanje je da li će do kraja sezone.

"Još jednom da vas podsetim na novac koji je u igri na ovom meču... I ti igrači ne dobijaju ništa od toga... I sada se Zajon povredio... Nešto mora da se promeni u NCAA", napisao je Mičel.

Da je pitao Dončića dobio bi rešenje.

"Idite igrajte u Evropu", odgovorio mu je Dončić, aludirajući na to da najbolji mladi igrači dođu u Evroligu, zarade novac i potom izađu na NBA draft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: