Potpis i pečat – Jokić je bogatiji za 148 miliona $ (FOTO/VIDEO)

Nikola Jokić zvanično je potpisao produženje saradnje sa Denver Nagetsima i postao najplaćeniji srpski sportista u istoriji.

Izvor: AK

Ponedeljak, 09.07.2018.

21:08

Potpis i pečat – Jokić je bogatiji za 148 miliona $ (FOTO/VIDEO)
Foto: Getty images

Srbin će biti kičma tima iz Kolorada u narednih pet godina, a to je "Grumenje" koštalo 148 miliona dolara.

Jokić je prošle sezone potvrdio svoj status ključnog igrača tima sa prosekom od 18,5 poena uz 10,7 skokova i 6,1 asistencija po meču.

Postao je tek šesti igrač u istoriji NBA, uz Rasela Vestbruka, Kevina Garneta, Lerija Birda, Vilta Čemberlena i Oskara Robertsona sa takvim prosekom sezone. "Mnogo sam srećan što ostajem u Denveru još mnogo godina, neverovatan je osećaj. Ovaj klub je verovao u mene 2014. i želim da se svim zahvalim na podršci u poslednje tri godine i kakav sam igrač postao", rekao je Jokić.

Pored Jokića, na višegodišnju vernost se obavezao i Vil Barton, koji je dobio 54 miliona za naredne četiri sezone. Jokić je prošle sezone dva puta bio igrač nedelje u NBA, što je pre njega u dresu Denver Nagetsa uspeo da uradi samo Karmelo Entoni, treći pik sa čuvenog drafta 2003. godine.

Tokom tri sezone u Nagetsima postao je tek peti igrač (Robertson, Bird, Moris Stouks, Sidni Viks) u istoriji NBA sa više od 3.000 poena, 2.000 skokova i 1.000 asistencija u tom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: