Voriorsi rutinski, Kajri srušio Vizardse, a Lejkersi Tandere

Prethodne noći u NBA ligi odigrano je šest mečeva, a na parketima širom Sjedinjenih Američkih Država nije bilo srpskih igrača.

Izvor:

Petak, 09.02.2018.

09:03

Voriorsi rutinski, Kajri srušio Vizardse, a Lejkersi Tandere
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Golden Stejt Voriorsi su očekivano, rutinski porazili Dalas Meverikse 121:103, a do 42. pobede u sezoni predvodio ih je Kevin Durent sa 24 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Stefen Kari takođe je bio razigran sa 20 poena, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, dok je Drejmond Grin dodao 12 poena, deset skokvoa i šest dodavanja.

Kod gostiju je najefikasniji bio Denis Smit junior sa 22 poena i po tri skoka i asistencije, Dvajt Pauel imao je 18 poena i šest skokova, a Dirk Novicki zabeležio je dabl-dabl sa 16 poena i 11 uhvaćenih lopti, uz čak pet ukradenih. Veoma uzbudljivo bilo je u Vašingtonu, gde su Boston Seltiksi na krilima Kajrija Irvinga uspeli da savladaju domaće Vizardse tek posle produžetka – 110:104.

'Uncle Drew' završio je meč sa 28 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je najveću podršku imao u Džejlenu Braunu koji je zabeležio 18, odnosno Markusu Morisu koji je dodao 15 poena uz osam skokova.

Kod domaćina je najbolji bio Oto Porter junior sa 27 poena i 11 uhvaćenih lopt, Bredli Bil upisao je 18 poena i devet asistencija, a Marćin Gortat dabl-dabl sa po deset poena i skokova. S druge strane, Los Anđeles Lejkersi iskoristili su izostanak Rasela Vestbruka i Karmela Entonija da veoma ubedljivo trijumfuju protiv Oklahoma Siti Tandera, i tako najave dolazak Ajzee Tomasa iz Klivlend Kavalirsa – 106:81.

Pet igrača 'Jezerdžija' imalo je dvocifren učinak, a najviše se istakao Kentavijus Koldvel-Poup sa 20 poena i sedam skokova, a Brendon Ingram imao je poen manje, uz šest asistencija. Džulijus Rendl dodao je 17, a Kajl Kuzma 16 poena i devet uhvaćenih lopti.

Kod Tandera je samo Pol Džordž bio na visini zadatka sa 29 poena i devet skokova, ali je dvocifren učinak imao samo još Stiven Adam sa 13 poena i istim brojem skokova. Produžetak je viđen i u Oregonu, gde su domaći Portland Trejlblejzersi bili bolji od Šarlot Hornetsa – 109:103.

Domaći sastav predvodili su Jusuf Nurkić sa 24 poena i 14 skokova, odnosno Si-Džej Mekalum sa 22, odnosno Demijan Lilard sa 18 poena.

Hornetsima nije pomogla ni maestralna partija Kembe Vokera sa 40 poena, četiri ukradene i tri asistencije. U preostala dva susreta pobede su ostvarili Toronto Reptorsi i Orlando Medžik.

Toronto nije imao problema protiv Njujork Niksa 113:88, dok je Orlando u uzbudljivoj završnici na Floridi slavio protiv Atlanta Hoksa – 100:98.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: