Vrelina "spržila" Hardena, Vejd promašio pobedu

Košarkaši Toronto Reptorsa, Majami Hita i Dalas Meveriksa zabeležili su pobede u mečevima NBA lige koji su odigrani u noći između utorka i srede.

Izvor: SV

Sreda, 18.01.2017.

10:23

Vrelina
Getty Images

Najuzbudljivije je bilo u Čikagu, gde su Meveriksi zabeležili 13. pobedu u sezoni rezultatom 99:98, trojkom Veslija Metjuza 11 sekundi pre kraja meča. Priliku za preokret imao je Dvejn Vejd, ali je promašio u poslednjem napadu svog tima.

Florida je ostala neosvojiva za Džejmsa Hardena i Hjuston Rokitse, ni njegov tripl-dabl (40 poena, 12 skokova, 10 asistencija) nije bio dovoljan za trijumf. Raspoloženi Majami je imao čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, za konačnih 109:103. “Stotke“ su videli i ljubitelji košarke u Torontu, Reptorsi su sa 119:109 savladali Bruklin, uz sjajne partije Demara Derouzana (36 poena, 11 skokova, 6 asistencija) i Korija Džozefa (33 poena, 4 asistencije, 4 skoka).

Meč između Čikaga i Dalasa je praktično bio odlučen posle sjajne druge četvrtine gostiju (30:19), ali su Bulsi uspeli da smanje zaostatak u drugom poluvremenu i stignu na korak od potpunog preokreta.

Ipak, trojka Metjuza u finišu je zapečatila sudbinu domaćeg tima, u kom su najefikasniji bili Džimi Batler sa 24 poena, 12 asistencija i 9 skokova, Robin Lopez je dodao 21, a Dvejn Vejd 17 uz 13 promašenih šuteva iz igre, uključujući i pokušaj na šest sekundi do kraja meča.

Na drugoj strani, kao po pravilu, poenterski najraspoloženiji je bio Harison Barns sa 20 poena, Set Kari je dodao 18, a Džej Džej Barea 12. Tripl-dabl Hardena nije bio začinjen pobedom Hjustona u Majamiju, na početku četvrtog kvartala je bilo nerešeno, a u poslednjih 12 minuta “Vrelina“ je preuzela konce igre u svoje ruke i na krilima Gorana Dragića (21 poen, 8 asistencija, 6 skokova), Vejna Elingtona (18 poena), Diona Vejtersa (17 poena) i Hasana Vajtsajda (14 poena, 15 skokova) zabeležila vrednu pobedu. Duel Toronta i Bruklina nije dobro počeo za favorizovane Reptorse, gosti su rešili prvu deonicu sa tri poena prednosti, ali je treći kvartal vratio stvari na svoje mesto (34:24).

Bez Kajla Laurija Toronto se mučio u organizaciji napada, ali je zablistao Džozef, iskoristio čak 37 minuta na terenu za 33 poena. Na drugoj strani, Bruk Lopez je ubacio 28 poena uz 8 skokova, Kris Lavert je upisao 14, koliko i Rondej Holis-Džeferson. Tokom noći su se sastali Lejkersi i Denver, uz još jednu fenomenalnu partiju Nikole Jokića, dok je San Antonio bio prejak za Minesotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: