Penzionisao se Amari Stodemajer

Posle 14 sezona u NBA ligi penzionisao se sjajni krilni centar Amari Stodemajer.

Izvor: AK

Sreda, 27.07.2016.

08:20

Penzionisao se Amari Stodemajer
Foto: Getty images

Stodemajer je u košarkašku penziju otišao kao igrač Njujork Niksa, jer se povukao nakon što je potpisao jednodnevni ugovor.

Bio je deveti pik na draftu 2002, te sezone je izabran za rukija godine, a prosečno je igrajući za Finiks, Njujork, Dalas i Majami beležio 18,9 poena uz 7,8 skokova.

Šest puta je igrao na Ol-staru, dva puta je biran u najbolji tim lige, a sa Stivom Nešom je činio jedan od najboljih "pik-en-rol" tandema u novijoj istoriji NBA.

"Hvala gospodinu Dolanu, Filu Džeksonu i Stivu Milsu što su mi omogućili da se povučem kao Nik. Došao sam u Njujork 2010. da pomognem u oživljavajnju franšize i mislim da smo to uspeli. Karmelo Entoni, Fil i Stiv su nastavili taj izazov, a tim pred novu sezonu izgleda kao konkurentan za plej-of. Iako me karijera poslednjih godina vodila na druga mesta u zemlji, moje srce je ostalo u "Velikoj jabuci". Jednom Nik, uvek Nik", rekao je Stodemajer.

Međutim, Stodemajer možda ipak ostane na parketu još neko vreme. Ima ponudu iz Kine, a postoji mogućnost da zaigra i za izraelski Hapoel iz Jerusalima, klub u kojem je suvlasnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: